fbpx

Elektra renoveren

Uw verouderde elektra laten renoveren?

Wij staan voor u klaar!

Elektricien in de Buurt staat voor u klaar!

laagste prijs  24/7 Spoeddienst

laagste prijs  Meterkasten en groepenkasten vervangen

laagste prijs  Elektra laten aanleggen

laagste prijs  Direct uw storing opgelost 

Renoveren van elektra

Bij het renoveren van een bedrijfspand of een woning wordt er niet altijd gedacht aan het renoveren van de elektra. De huidige elektra kan bijvoorbeeld niet meer bestendig zijn voor de huidige stroombehoefte. Een verouderd stroomnetwerk kan verschillende risico’s met zich meebrengen. Hierbij kan bijvoorbeeld worden gedacht aan slechte aansluitingen, kapotte isolaties en brandgevaren van kabel ophopingen. Daarbij is de kans op kortsluiting aanzienlijk groter in het geval van verouderde bekabeling of niet correct aangelegde kabels. Zo kunnen kabels die te dicht bij elkaar liggen door opgebouwde warmte met elkaar gaan versmelten, waardoor de geleider in verbinding koken met elkaar. Hierbij ontstaat er zo een hoge spanning dat de stoppen springen en de stroom uitvalt.

elektra renoveren
elektra renoveren verbouwing

Renoveren bij een verbouwing

Het kan noodzakelijk zijn om de elektra te verleggen bij een verbouwing van een woning. Zo moet er bijvoorbeeld een nieuwe stopcontact worden geplaatst op een andere plek in de muur. Of moet een muur uit de ruimte worden gesloopt, wat ervoor zorgt dat de kabels in de muur verlegd moeten worden. Het werken met elektra moet op een hele nauwkeurige manier gebeuren, omdat de kans op kortsluiting zo klein mogelijk moet worden gehouden. Om deze reden is het het best om het werken met elektra over te laten aan elektriciens. Elektriciens zijn echte professionals op gebied van elektra en kunnen deze klussen dus het meest nauwkeurig uitvoeren. Elektriciens maken een plan van aanpak aan de hand van de wensen van de klant. Op basis van dit plan wordt dan bepaald wat de beste manier is om de elektra te verleggen. De kans op complicaties wordt minimaal als er door professionals met een vakkundige aanpak wordt gewerkt.

Bel ons op 085 019 2210

Het renoveren van de meterkast

Het renoveren van de elektra in een woning kan op verschillende manieren. Zo kunnen er elektriciens worden ingeschakeld die ervoor zorgen dat de meterkast weer voldoet aan alle laatste richtlijn voor elektra in huis. Ook kunnen elektriciens een extra groep in de meterkast plaatsen, waarmee wordt voorkomen dat de groepen overbelast raken. Overbelasting kan ontstaan als een groep meer stroom moet leveren dan dat er toegezegd is aan de groep. Overbelasting van de meterkast kan bijvoorbeeld ontstaan bij het gebruiken van een groot stroomverbruiker. Normaliter is er een aansluiting op krachtstroom nodig voor groot stroomverbruikers. Het is geen eenvoudige klus om de aansluiting voor krachtstroom toe te voegen aan de meterkast. In dit geval is het een verstandige keuze om de elektra in de woning te renoveren. Er kan ook kortsluiting de woning ontstaan, waardoor er regelmatig stroomstoringen ontstaan. Deze kortsluitingen kunnen dan ontstaan doordat de binnenzijde van twee elektra kabels met elkaar in contact komen. Om de stroomstoringen tegen te gaan kan de elektra worden aangepakt, zodat de kortsluiting kan worden opgelost.

meterkast renoveren

Een advies voor het renoveren van elektra

Het elektriciteitsnetwerk in een woning is ingewikkeld en niet iedereen begrijpt hoe het allemaal in elkaar zit. Als er een kleine fout wordt gemaakt in de aanleg van de bedrading kan dit er al snel voor zorgen dat er niks meer werkt. Om de oorzaak van deze fout te achterhalen is een klus die erg tijdrovend kan zijn. Om deze reden wordt het daarom ten zeerste aangeraden om een erkende installateur in te schakelen voor deze zaken. Dit is omdat een erkende installateur alle nodige kennis en ervaring heeft om de problemen op te lossen.

 

Wat kan een elektricien betekenen bij een elektra renovatie?

Voordat een elektricien begint aan een klus, stelt de elektricien een passend advies op. Het is bijvoorbeeld niet altijd noodzakelijk om de elektra volledig te renoveren. Het kan ook voldoende zijn om er gewoon voor te zorgen dat de meterkast voldoet aan de laatste richtlijnen voor elektra in huis. Soms twijfelt men ook aan het nut van het uitbreiden van een meterkast als er groot stroomverbruiker mogelijk in huis gaat komen. Voor al deze situaties en vragen kan een elektricien goed van pas komen. Een elektricien inventariseert de situatie en zal nuttig advies geven.

elektra renoveren advies
elektra renoveren bedrading

Wanneer moet elektrische bedrading worden vervangen?

Het kan om verschillende redenen noodzakelijk zijn om de bedrading in een woning te vervangen. Een van de redenen kan zijn dat de woning nog beschikt over aluminium bedrading. Het is handig om deze aluminium draden te vervangen voor de veiligere koper draden. Aluminium elektriciteitsdraden worden namelijk gezien als onveilig. Door dit materiaal kunnen na verloop van tijd de connecties met andere draden losser gaan zitten. Als er ruimte ontstaat tussen twee draden die eigenlijk met elkaar verbonden horen te zijn, kan dit leiden tot oververhitting. In het ergste geval kan er hierbij ook zelfs brand ontstaan. Vooral huizen die meer dan 40 jaar geleden zijn gebouwd, hebben de kans om nog te beschikken over aluminium elektriciteitsdraden. In dit geval wordt het altijd aangeraden om deze te laten renoveren door een erkende elektricien. Naast deze reden zijn dimmende en flikkerende lampen of een brandlucht ook een teken om de elektra te renoveren. Ook als je kleine schokjes van de schakelaar krijgt of als de stoppen in de meterkast regelmatig doorslaan, is het tijd om om de elektriciteitsdraden te vervangen. Dit zijn namelijk signalen waaraan kan worden herkent dat er kortsluiting kan ontstaan.

{

Erg tevreden! Nadat ik contact had opgenomen stond er binnen een uur een monteur voor de deur. Mijn storing kon direct verholpen worden.

{

Snelle service, goed geholpen en eerlijke prijzen. Ik kan Elektricien in de Buurt aan iedereen aanraden. Mijn meterkast is weer zo goed als nieuw!

{

Ik had problemen met mijn meterkast. Ik heb een afspraak gemaakt en de storing kon direct verholpen worden. Gelukkig viel de prijs ook nog mee!

Ook elektra renoveren?

Neem vrijblijvend contact op!

Wat is het gevaar van kortsluiting in huis?

Mensen kiezen voor elektricien in de Buurt omdat:

laagste prijs  Wij zijn dag en nacht voor u bereikbaar

laagste prijs  Wij helpen u met alle verschillende elektra werkzaamheden

laagste prijs  Wij hebben een speciale 24 uurs spoeddienst

laagste prijs  Wij hanteren eerlijke tarieven

Wat is het gevaar van kortsluiting in huis?

Kortsluiting zorgt ervoor dat een groep in de groepenkast constant uitvalt, waardoor de apparaten op deze groep niet kunnen worden gebruikt. In het ergste geval kan er door kortsluiting brand in huis ontstaan. Veel mensen denken dat dit hun toch niet zal overkomen en doen hier dus luchtig over. Echter zit een ongeluk in een klein hoekje en is het dus belangrijk om altijd ervoor te zorgen dat de kans op kortsluiting zo klein mogelijk is. Als zich bijvoorbeeld schade voordoet aan een stekker, doen sommigen er stukje tape op, maar dit is geen goede oplossing. De beschadigde kabel kan ervoor zorgen de tape opwarmt en zelfs in brand vliegt. Het wordt dus absoluut niet aangeraden om tape te gebruiken als oplossing voor kapotte bekabeling, omdat dit de kans op brand kan vergroten.

Gratis Offerte Aanvragen

Vraag gratis en vrijblijvend een offerte aan!

Offerte

Sleep bestanden hierheen of
Max. bestandsgrootte: 4 GB.
    Call Now Button