fbpx

Stoppenkast vervangen

Snel en voordelig uw stoppenkast laten vervangen?

Wij staan voor u klaar!

Elektricien in de Buurt staat voor u klaar!

laagste prijs  24/7 Spoeddienst

laagste prijs  Meterkasten en groepenkasten vervangen

laagste prijs  Elektra laten aanleggen

laagste prijs  Direct uw storing opgelost 

Wat doet een stoppenkast?

In een stoppenkast zitten stoppen die ook wel smeltzekeringen worden genoemd. Deze stoppen beschermend de elektrotechnische installatie tegen overbelasting en kortsluiting. De stoppen zorgen ervoor dat er niet te veel stroom door een groep met apparaten gaat als er bijvoorbeeld tegelijkertijd te veel apparaten zijn ingeschakeld op een groep of als er kortsluiting heeft plaatsgevonden door een defect apparaat of kapotte bedrading.

Wat gebeurt er als de stoppen doorslaan?

Als er te veel stroom door de stop een bepaalde groep loopt, smelt het draadje in deze stop. De stroom wordt op dat moment verbroken en dan slaat de stop door. Deze stoppen komen voornamelijk nog voor in stoppenkasten van oudere woningen. In veruit alle nieuwbouwwoningen komt een moderne groepenkast terecht. Deze moderne groepenkast bieden naast meer veiligheid ook een verhoogd gebruiksgemak en beschikbaarheid van de installatie.

Een oude stoppenkast vervangen voor een nieuwe 

Meestal moeten in de oude woningen de stoppenkasten worden vervangen, omdat deze te weinig groepen hebben of verouderd is. Hierbij is het handig om een aantal zaken in het achterhoofd te houden:

  • Weet u het aantal groepen dat u nodigt hebt?
  • Wilt u zonnepanelen in de toekomst?
  • Hoeveel aardlekschakelaars hebt u nodig?
  • Hebt u 1 fase of 3 fase nodig?
  • Heeft uw woning een 3 fase aansluiting?

Al deze factoren zijn van invloed op hoe de meterkast eruit gaat zien. Een stoppenkast vervangen is een lastige klus. Het wordt afgeraden om dit zelf te doen. Een ervaren elektricien inschakelen is een veel betere optie. Zo weet u dat de stoppenkast op de juiste manier wordt vervangen en kan de veiligheid worden gewaarborgd.

Elektricien Alkmaar

Waarom de stoppenkast vervangen voor een groepenkast?

Een stoppenkast vervangen voor een groepenkast is niet verplicht. In sommige gevallen moet het wel gebeuren. Als een oude woning wordt gemoderniseerd, wordt er ook een hele nieuwe elektrische installatie geplaatst en zal ook de stoppenkast worden aangepakt. Als er nieuwe apparaten in huis komen, moet de stoppenkast ook worden uitgebreid of worden vervangen.

Een groot voordeel dat de groepenkast heeft tegenover de stoppenkast is dat het een stuk veiliger is. Een stoppenkast biedt voldoende bescherming, maar de kans dat er brand kan ontstaan door kortsluiting is bij de stoppenkast een stuk hoger. Daarnaast is een groepenkast makkelijker te gebruiken. Als het licht uitvalt bijvoorbeeld, gaat het inschakelen een stuk makkelijker bij een groepenkast dan bij een stoppenkast. Bij de groepenkast hoeft er alleen een schakelaar om te worden gezet en bij de stoppenkast moet er een stop worden vervangen, omdat een zekering is gesmolten en niet meer te gebruiken is.

oude stoppenkast vervangen
{

Erg tevreden! Nadat ik contact had opgenomen stond er binnen een uur een monteur voor de deur. Mijn storing kon direct verholpen worden.

{

Snelle service, goed geholpen en eerlijke prijzen. Ik kan Elektricien in de Buurt aan iedereen aanraden. Mijn meterkast is weer zo goed als nieuw!

{

Ik had problemen met mijn meterkast. Ik heb een afspraak gemaakt en de storing kon direct verholpen worden. Gelukkig viel de prijs ook nog mee!

Voordelig uw stoppenkast vervangen.

Uw stoppenkast laten vervangen zonder de hoofdprijs te betalen? Wij staan voor u klaar, dag en nacht!

Mensen kiezen voor elektricien in de Buurt omdat:

laagste prijs  Wij zijn dag en nacht voor u bereikbaar

laagste prijs  Wij helpen u met alle verschillende elektra werkzaamheden

laagste prijs  Wij hebben een speciale 24 uurs spoeddienst

laagste prijs  Wij hanteren eerlijke tarieven

Gratis Offerte Aanvragen

Vraag gratis en vrijblijvend een offerte aan!

Offerte

Sleep bestanden hierheen of
Max. bestandsgrootte: 64 MB.
    Call Now Button