fbpx

Meterkast vervangen

Uw meterkast vervangen door een ervaren elektricien?

Wij staan voor u klaar!

Elektricien in de Buurt staat voor u klaar!

laagste prijs  24/7 Spoeddienst

laagste prijs  Meterkasten en groepenkasten vervangen

laagste prijs  Elektra laten aanleggen

laagste prijs  Direct uw storing opgelost 

Uw meterkast vervangen?

Denkt u dat het tijd is om uw meterkast te vervangen? Elektricien in de Buurt helpt u hier graag mee. Veel stoppenkasten zijn verouderd, maar werken wel nog steeds. Het zou dan zomaar kunnen dat de stoppen doorslaan en u kortsluiting ervaart. Dit is natuurlijk niet goed voor uw apparaten. Bepaalde apparaten, zoals laptops en televisies, kunnen erg van slag raken en zelfs kapot gaan. De kosten van de kapotte apparaten wegen soms niet op tegen het vervangen. Maar wanneer moet deze worden vervangen?

Het komt vaak voor dat de meterkast, of de oude stoppenkast, moet worden verplaatst, vervangen of gerepareerd. Vooral bij de oudere huizen komt dit vaak voor en het wordt daarom ook geadviseerd om deze te laten inspecteren als u in een oude woning woont. U zou dan ook bijvoorbeeld oude elektra tegelijk kunnen vervangen met de meterkast.

Het wordt zeker aangeraden om het vervangen over te laten aan een specialist. Op onze website kunt u veel informatie vinden over elektra. Onze experts zijn u graag van dienst bij het vervangen of repareren. 

Zoals eerder vernoemd, is het in veel gevallen nodig om het te vervangen in oude woningen. Het is vaak het geval dat elektra compleet moet worden gerenoveerd of gemoderniseerd. Daarnaast is bij uitbreiding van elektrische apparaten of keuken, roest, etc. ook vervanging of aanpassing nodig.

Uw meterkast vervangen, dan kunt u ons inschakelen! en ook voor deskundig advies. Wij helpen u graag!

Elektricien Alkmaar

Groepenkast uitbreiden

Als u te weinig groepen in de meterkast heeft, zou dit een oorzaak kunnen zijn van de stroomstoring. Onze elektriciens zijn vrijwel elke dag wel bezig met het uitbreiden van groepen in woningen. Dit komt, omdat veel mensen te weinig groepen hebben voor het aantal apparaten dat ze hebben en hierdoor ontstaan de vervelende kortsluitingen. Oude huizen hebben vaak maar 3 groepen, wat in de meeste gevallen veel te weinig is voor het aantal apparaten dat men nu gemiddeld gebruikt. Eigenlijk hoort elke grootverbruiker zijn eigen groep te hebben. U zou natuurlijk ook twee grootverbruikers, zoals een vaatwasmachine en een droger, op dezelfde groep aan kunnen sluiten en ervoor zorgen dat u deze niet tegelijk aanzet. De kans is groot dat u dit een keer vergeet en dat dan de stoppen gelijk doorslaan.Tegenwoordig is het de norm om 6 tot 8 groepen thuis te hebben. Sommige woningen hebben zelfs opgeschaald naar 12 groepen. 

Oude meterkast vervangen

Sinds 1976 is het verplicht om een aardlekschakelaar te hebben. Veel stoppenkasten zijn daarom verouderd. Als de elektricien ziet dat u nog geen aardlekschakelaar hebt, zal hij dit natuurlijk bij u vermelden en adviseren om deze te vervangen. Als u al jaren geen elektricien over de vloer hebt gehad, is het tijd om even zelf een kijkje te nemen. Contacteer ons daarna om te bespreken of het in uw geval vervangen moet worden. Onze elektriciens zijn bekend met de meeste meterkasten en kunnen u vertellen in welke meterkasten wel een aardlekschakelaar zit en in welke niet. Tegenwoordig is het hebben van een aardlekschakelaar verplicht, omdat dit de brandveiligheid bevordert. De aardlekschakelaar bevordert de brandveiligheid, omdat het al de stroom in de woning uitschakelt bij kortsluiting, waardoor de apparaten niet kunnen doorbranden. De aardlekschakelaar is bij wijze van spreken een extra beveiligingssysteem. 

Bel ons op 085 019 2210

Gratis Offerte Aanvragen

Vraag gratis en vrijblijvend een offerte aan!

Offerte

Sleep bestanden hierheen of
Max. bestandsgrootte: 4 GB.

  Kosten voor het vervangen van de meterkast

  Niet elke meterkast is hetzelfde en daarom verschilt de prijs voor het vervangen per situatie. Als eerste is het belangrijk om te weten of u een 1 fase of 3 fase model nodig hebt. Deze modellen hebben allebei verschillende aansluitingen en u moet vooraf bepalen hoeveel groepen u wilt. Het aantal groepen dat u wilt, bepaalt ook de prijs. Uiteraard kosten meerdere groepen meer dan weinig groepen.

  Besparen op kosten

  U zal besparen op de kosten als u het aantal groepen kleiner houdt. Het kost gemiddeld tussen de €365 en €555. Bij 8 groepen loopt dit op naar kosten tussen de €565 en €710. Voor 12 groepen kunt u prijzen verwachten tussen €745 en €875.

  De groepenkast vervangen met advies op maat

  Wil je de groepenkast vervangen? Of je nu kiest voor een aparte groep of een bestaande groepenkast, wij doen het dagelijks. Een nieuwe meterkast of oude groepenkast vervangen is om de zoveel jaar noodzakelijk. Daarnaast is het ook belangrijk om rekening te houden met toekomstige uitbreidingen. Vooral bij een ingrijpende verbouwing is het belangrijk om goed na te denken over de gevolgen van elektra. Wij geven hiervoor altijd passend advies. Bijvoorbeeld over het maximale vermogen voor een elektrische kookplaat. Of hoeveel groepen u nodig heeft bij nieuwe keukenapparatuur. Wij kunnen de gehele klus aannemen, vraag vandaag nog een offerte aan!

  Het kiezen van de juiste elektricien voor uw meterkast en groepenkast

  Tegenwoordig is er ontzettend veel keuze op gebied van elektriciens en dan is het ook niet gek dat het kiezen van een goede elektricien lastig is. U zou op verschillende dingen kunnen letten. Het wordt aangeraden om niet te kijken naar de prijsverschillen bij het kiezen van een elektricien, want deze kunnen enorm verschillen. Het is belangrijker om naar het werk te kijken dat de elektricien levert en naar de betrouwbaarheid. Het is handig om te kijken of de klachtenprocedure en verzekering in orde is, maar veel mensen zien dit over het hoofd. Daarnaast is het ook belangrijk dat de kosten vooraf besproken zijn en de communicatie eerlijk en transparant is, zodat u niet tot verrassingen komt te staan. Wij raden u aan om altijd even te bellen, als de elektricien u voorziet van goed advies kunt u er wel vanuit gaan dat u de juiste elektricien te pakken hebt. Door te bellen kunt u zien met wie u te maken hebt en kunt u een beeld krijgen van het bedrijf. 

  groepenkast laten vervangen (1)
  Meterkast vervangen

  Aantal groepen 

  Het aantal groepen dat u nodig hebt in de meterkast hangt helemaal af van uw huidige en toekomstige situatie. De beste manier om te bepalen hoeveel groepen u nodig hebt, is door al uw apparaten op te schrijven en te kijken naar hoeveel deze gebruiken. Elke groep kan ongeveer 3200 kWh aan. Een koelkast gebruikt bijvoorbeeld gemiddeld maar ongeveer 30 kWh, maar staat constant aan. Een wasmachine staat niet altijd aan, maar gebruikt wel ongeveer 2200 kWh. 

  Meerdere groepen 

  In de meeste gevallen zal het aantal groepen in de meterkast ook invloed hebben op de kosten. Meer groepen zorgen er niet alleen maar voor dat u per maand meer moet betalen voor de energie, maar ze zorgen er ook voor dat de kosten hoger zijn bij het vervangen van de meterkast. Wilt u meer weten over de kosten? Neem dan geheel vrijblijvend contact met ons op.

  1 fase of 3 fase meterkast

  De prijs wordt mede bepaald door de 1 of 3 fase optie. U kunt zelf zien welke u nodig hebt. Als er op de kWh meter 220-230 V staat, hebt u een 1 fase model nodig. Staat er 350-400 V op de kWh meter, hebt u een 3 fase meterkast nodig. In de meeste woningen is het gebruikelijk om een 1 fase model te hebben. In fabrieken en bedrijfspanden zien we de 3 fase optie vaker terug. U kunt dus eigenlijk niet zelf kiezen welke u wilt, want de woning is hier bepalend voor. De 3 fase kan meer stroom leveren, maar de 1 fase is goedkoper. Gaat u de groepenkast vervangen, kunnen wij u altijd adviseren. Bijvoorbeeld over hoeveel fase groepenkast u nodig heeft. Dit is handig, bijvoorbeeld als u een keramische kookplaat heeft. Wij helpen u snel van de sterk verouderde groepenkast af!

  Bel ons op 085 019 2210

  Vooraf het aantal groepen bedenken

  Het is belangrijk om aan de toekomst te denken bij het bepalen van het aantal groepen. Misschien wilt u bijvoorbeeld over 5 jaar uw keuken veranderen en overstappen naar elektrisch koken. Hiervoor heeft u een speciale kookgroep nodig. Sommige mensen willen ooit nog een sauna nemen of zonnepanelen plaatsen. Als u zulke zaken in uw achterhoofd hebt, is het belangrijk om vooruit te denken bij het beslissen van het aantal groepen. Zo is het maar één keer nodig om uw groepen uit te breiden en zit u de volgende 10 jaar goed met voldoende groepen. Geef uw mogelijke toekomstige plannen dan zeker door aan de elektricien. Deze kan u dan adviseren over het aantal groepen dat u nodig heeft. Daarnaast is het ook goedkoper om de specialist alles in één keer te laten doen. 

  Meterkast vervangen door een specialist

  Het komt vaak voor dat de meterkast, of de oude stoppenkast, moet worden verplaatst, vervangen of gerepareerd. Vooral bij de oudere huizen komt dit vaak voor en het wordt daarom ook geadviseerd om de meterkast te laten inspecteren als u in een oude woning woont. U zou dan ook bijvoorbeeld oude elektra tegelijk kunnen vervangen in combinatie met een nieuwe groepenkast. 

  Het wordt zeker aangeraden om het vervangen over te laten aan een specialist. Op onze website kunt u veel informatie vinden. Onze experts zijn u graag van dienst bij het vervangen van uw groepenkast of stoppenkast. 

  U kunt ons inschakelen voor het vervangen en ook voor deskundig advies. Wij helpen u graag! 

  De ABB meterkast is een van de bekendste en is daarom ook ontzettend populair in Nederland. De ABB beschikt over een logische indeling waardoor de installatie snel en makkelijk gedaan is. Als u een meterkast wilt die er strak uitziet en een overzichtelijke indeling heeft, dan is de ABB wat u nodig hebt.

  De voordelen van een ABB zijn:

  • Voorzien van een aardlekschakelaar en een hoofdschakelaar.
  • compact logisch ingedeeld
  • 10 jaar fabrieksgarantie
  • toepasselijk voor elke soort woning
  • voor zowel 1 fase en 3 fase
  • Veilig
  • maatwerk is mogelijk

  Naast de vele pluspunten is er ook een nadeel. Het kan namelijk het geval zijn dat de bushboard ook vervangen moet worden tijdens een uitbreiding.

  hager groepenkast vervangen
  groepenkast hager

  Een ander populair model is de Hager meterkast. Veel mensen hebben deze in hun woning. Dit komt onder andere door de uitstraling, maar vooral ook door de kwaliteit van dit merk. Je bent ervan verzekerd dat je een model hebt dat jaren mee kan gaan.

  Er zijn verschillende voordelen op te merken. Bijvoorbeeld dat het zeer eenvoudig is om uit te breiden met verschillende opties. Een extra groep aansluiten bijvoorbeeld, is geen enkel probleem.

  Er is echter wel een nadeel te benoemen voor Hager. Tenminste, als u een kleine meterkast heeft. Bepaalde componenten zijn dan lastig te bereiken. Maar als u genoeg ruimte heeft, zult u hier geen last van ondervinden. 

  {

  Erg tevreden! Nadat ik contact had opgenomen stond er binnen een uur een monteur voor de deur. Mijn storing kon direct verholpen worden.

  {

  Snelle service, goed geholpen en eerlijke prijzen. Ik kan Elektricien in de Buurt aan iedereen aanraden. Mijn meterkast is weer zo goed als nieuw!

  {

  Ik had problemen met mijn meterkast. Ik heb een afspraak gemaakt en de storing kon direct verholpen worden. Gelukkig viel de prijs ook nog mee!

  Voordelig uw meterkast vervangen.

  Uw meterkast laten vervangen zonder de hoofdprijs te betalen? Wij staan voor u klaar, dag en nacht!

  Mensen kiezen voor elektricien in de Buurt omdat:

  laagste prijs  Wij zijn dag en nacht voor u bereikbaar

  laagste prijs  Wij helpen u met alle verschillende elektra werkzaamheden

  laagste prijs  Wij hebben een speciale 24 uurs spoeddienst

  laagste prijs  Wij hanteren eerlijke tarieven

  Gratis Offerte Aanvragen

  Vraag gratis en vrijblijvend een offerte aan!

  Offerte

  Sleep bestanden hierheen of
  Max. bestandsgrootte: 4 GB.
   Call Now Button