fbpx

Perilex aansluiting

Een perilex aansluiting laten aanleggen?

Wij staan voor u klaar!

Elektricien in de Buurt staat voor u klaar!

laagste prijs  24/7 Spoeddienst

laagste prijs  Meterkasten en groepenkasten vervangen

laagste prijs  Elektra laten aanleggen

laagste prijs  Direct uw storing opgelost 

Perilex aansluiting bij u thuis!

Met een perilex-systeem kunnen elektrische aansluitingen worden gerealiseerd die geschikt zijn voor een hoog vermogen. Hierbij kan worden gedacht aan kookgroepen, krachtstromen, stopcontacten en stekkers. Van de perilex is er een 16A en 25A uitvoering. Het is gebruikelijk om een 16A uitvoering te gebruiken in thuissituaties. Bij de perilex 16A wandcontactdoos is het stekkercontact van de aarde een platte pin. Bij de 25A wandcontactdoos versie is die verticaal. Een perilex aansluiting is onmisbaar!

inductiekookplaat aansluiten

Perilex aansluiting kosten

De kosten voor het laten aansluiten van een perilex stopcontact kunnen erg uiteenlopen. Dit heeft vooral te maken met de huidige aansluiting in de woning. Andere zaken die een rol spelen zijn:

 • Is er al een aparte groep beschikbaar in de meterkast of moet deze worden aangelegd? 
 • Is er verzwaring van het stroomnet nodig of niet? 
 • Is er een 1 fase of 3 fase groepenkast nodig?
 • Is een stopcontact of wandcontactdoos gewild?

Er spelen dus een heleboel factoren mee in de uiteindelijke totaalprijs. Vaak is er een keuze tussen een uurtarief of een totaalprijs. In het geval van een uurtarief komen er ook materiaal-en voorrijkosten bovenop. Een aantal prijzen zijn:

 • Perilex stekker: €10- €30 
 • Perilex stopcontact: €9 
 • Perilex wandcontactdoos: €14- €45 
 • Perilex stopcontact laten aansluiten : €85-€120
 • Verzwaring aansluiting stroomnet: €225

Perilex aansluiting maken, hoe doen jullie dat?

Het proces van het aansluiten van een perilex-systeem gaat als volgt:

Stap 1: spanningsloos

Door de hoofdschakelaar of de installatieautomaat om te zetten, kan het gebied waarin moet worden gewerkt spanningsvrij worden gemaakt. Dit is ontzettend belangrijk. Met een spanningszoeker wordt getest of het gebied zeker spanningsvrij is. 

Stap 2: strippen van aders

Indien nodig, wordt het snoer ontmanteld met een verstelbaar kabelmesje zodat de losse aders zichtbaar worden. De losse aders worden met behulp van een striptang voldoende lang gemaakt. 

Stap 3: wartel plaatsen

Indien nodig, wordt de wartel op de kabel geschoven. De wartel is er zodat de wandcontactdoos waterdicht is.

Stap 4: aansluiten van draden

Op de wandcontactdoos worden de draden in de aansluitingen geschoven. Na het plaatsen van elke ader worden de schroefjes met beleid op het wandcontactdoos element geschroefd. 

Stap 5: Monteren 

Het wandcontactdoos element wordt in de perilex inbouwdoos geschroefd met behulp van de schroeven in de bevestigingspunten. 

Stap 6: inschakelen van de spanning

Het aansluiten van de perilex is nu voldaan waarna de spanning weer mag worden ingeschakeld. 

Kosten inductiekookplaat aansluiten
Gratis Offerte Aanvragen

Vraag gratis en vrijblijvend een offerte aan!

Offerte

Sleep bestanden hierheen of
Max. bestandsgrootte: 4 GB.

  Een perilex stekker gebruiken

  Het is nodig om een perilex-systeem te gebruiken als u wilt koken op inductie of keramiek. Dit komt doordat dit soort kookplaten veel elektriciteit verbruiken en daarom niet op een standaard groep in de groepenkast kunnen worden aangesloten. Een enkele groep kan een maximaal vermogen van 3.680W leveren. Samen verbruikt het totaal van alle kookzones van een inductiekookplaat al rap 6.000 tot 7.400W. Een perilex wandcontactdoos en een perilex stekker zijn nodig als een perilex-systeem wordt gebruikt om een kookplaat aan te sluiten. In het geval dat u niet beschikt over de juiste aansluiting in de meterkast, kan dit worden aangepast. Bij een moderne stoppenkast met automaten is het verkrijgen van een 2-fasen aansluiting goed uit te voeren zonder al te veel aanpassingen. Het laten aanleggen van een 3-fasen aansluitingen is een stuk ingewikkelder en dus ook duurder. Wij adviseren vrijblijvend over de perilex aansluiting. Perilex aansluiten is voor ons een dagelijkse klus! In sommige gevallen moet de stroomleverancier erbij worden gehaald voor zwaardere aansluitingen. Wij adviseren altijd over de juiste aansluiting, is er bijvoorbeeld al een kookgroep in de groepenkast aanwezig? U hoeft zich geen zorgen te maken over de bruine draad of de blauwe draad en het aantal groepen, wij regelen alles! Ook een drie fasen aansluiting leggen we voor u aan indien nodig.

  Perilex en een inductiekookplaat verbruiken samen ook nog eens een stuk minder, goed voor de portemonnee dus! 

   

  Bel ons op 085 019 2210

  2 Fase Perilex

  Bij een aansluitwaarde boven de 3,6 kW is er een 2-fasen aansluiting nodig. Een 2-fasen aansluiting is geen krachtstroom. Bij deze aansluitingen worden in de meterkast twee losse fasen door middel van een automaat aan elkaar gekoppeld. Daarna wordt er vanuit de meterkast een kabel naar de plaats getrokken waar het apparaat moet komen te staan. Op deze plaats wordt ook een perilex stopcontact gemonteerd. Het 2-fasen perilex stopcontact beschikt over 1x aarde, 2x nul en 2x fase, wat verschilt van een standaard perilex stopcontact. Laat u perilex aansluiten, laat u dan goed adviseren.

  3 Fase Perilex

  Er is altijd een 3-fasen aansluiting nodig bij een keramisch of inductie fornuis. In de volksmond staat deze bekend als de krachtstroom. Deze aansluiting is in de meterkast te herkennen aan een aparte kracht-kookgroep. Voor de 3-fasen aansluiting geldt dezelfde basis als die van de 2-fasen aansluitingen, alleen speelt de aansluitwaarde een belangrijkere rol. Dit heeft te maken met het vermogen van de zekering van een stopcontact.

  Bij ons ben je zeker van het juiste type aansluiting of het nu gaat om een normale stekker of een aansluiting voor verschillende fases. Aparte fornuisgroep aanleggen? Ook geen probleem!

  Bel ons op 085 019 2210

  Wanneer is een perilex aansluiting nodig?

  Een perilex aansluiting is nodig als er apparaten worden gebruikt die meer dan 230V nodig hebben. Hierbij kan worden gedacht aan het koken op inductie, een sauna of een centraal ventilatiesysteem. Een normaal stopcontact van 230V volstaat in deze situatie niet, gebeurt dit wel dan kunnen er problemen in de meterkast ontstaan. 

  Wat is een perilex aansluiting?

  Een perilex aansluiting is te herkennen aan de vier gaten, in plaats van twee bij de normale stopcontacten. Een perilex stopcontact levert 460V op. Dit komt doordat er twee extra draden op kunnen worden aangesloten. 

  Kan ik het zelf aanleggen?

  Op internet is veel informatie te vinden over het aansluiten van een perilex aansluiting, dus ja, u zou dit zelf kunnen doen. Dit wordt wel afgeraden, want werken met elektriciteit kan gevaarlijk zijn. 

  Wat zijn de gemiddelde kosten voor een perilex aansluiting?

  De gemiddelde kosten voor een perilex aansluiting zijn €89 inclusief materiaal. De plaatsing van een extra groep of ander werk is niet inbegrepen. Als er meer moet worden gedaan, moet er volgens het uurtarief van de elektricien worden betaald. Als een indicatie van de kosten gewild is, is het handig om een zo uitgebreid mogelijke omschrijving van de klus te leveren. Op deze manier kunnen de vakmannen een indicatie geven van de lengte van de procedure en de kosten die daaraan verbonden zijn. 

  Heb ik hier een elektricien voor nodig?

  Een elektricien inschakelen wordt aangeraden, want werken met een elektricien brengt risico’s met zich mee. Het aansluiten van een perilex aansluiting is ook wat complexer dan het aansluiten van een regulier stopcontact. Een ervaren elektricien kan eenvoudig het snoer aan de stekker verbinden. Vaak is dit binnen een uur al geregeld. Als het zelf wordt geprobeerd en de juiste aansluiting wordt niet gemaakt, kan dit ervoor zorgen dat het apparaat niet werkt of zelfs beschadigd raakt. 

  {

  Erg tevreden! Nadat ik contact had opgenomen stond er binnen een uur een monteur voor de deur. Mijn storing kon direct verholpen worden.

  {

  Snelle service, goed geholpen en eerlijke prijzen. Ik kan Elektricien in de Buurt aan iedereen aanraden. Mijn meterkast is weer zo goed als nieuw!

  {

  Ik had problemen met mijn meterkast. Ik heb een afspraak gemaakt en de storing kon direct verholpen worden. Gelukkig viel de prijs ook nog mee!

  Ook perilex aansluiting aan laten leggen?

  Perilex aan laten sluiten zonder de hoofdprijs te betalen? Wij staan voor u klaar, dag en nacht! Of het nu gaat om een perilex stekker aansluiten of een inductie kookplaat, wij doen het graag! Maar ook voor een keramische kookplaat, fase aansluiting of elektrische kookplaat kunt u bij ons terecht!

  Mensen kiezen voor elektricien in de Buurt omdat:

  laagste prijs  Wij zijn dag en nacht voor u bereikbaar

  laagste prijs  Wij helpen u met alle verschillende elektra werkzaamheden

  laagste prijs  Wij hebben een speciale 24 uurs spoeddienst

  laagste prijs  Wij hanteren eerlijke tarieven

  Gratis Offerte Aanvragen

  Vraag gratis en vrijblijvend een offerte aan!

  Offerte

  Sleep bestanden hierheen of
  Max. bestandsgrootte: 4 GB.
   Call Now Button