fbpx

Stroomstoring

Wij helpen u direct van de stroomstoring af!

Wij staan voor u klaar!

Elektricien in de Buurt staat voor u klaar!

laagste prijs  24/7 Spoeddienst

laagste prijs  Meterkasten en groepenkasten vervangen

laagste prijs  Elektra laten aanleggen

laagste prijs  Direct uw storing opgelost 

Wat zijn de meest voorkomende oorzaken van een stroomstoring?

Een stroomstoring is erg vervelend en kan verschillende oorzaken hebben. Soms ligt de oorzaak buiten de woning. Dan ligt het bijvoorbeeld aan een storing bij de energieleverancier. Vaker ligt de oorzaak wel in de woning. Gelukkig is het altijd mogelijk om onze storingsdienst in te schakelen.

1. Aardlekschakelaar

Als er sprake is van een kortsluiting en de weerstand erg hoog wordt, slaat de aardlekschakelaar eruit. De hele woning heeft dan geen stroom meer. De aardlekschakelaar is erg belangrijk en daarom moet er meteen worden uitgezocht welk apparaat de kortsluiting veroorzaakt. Als de aardlekschakelaar wordt aangezet zonder te controleren welk apparaat de kortsluiting veroorzaakt, kan het apparaat problemen blijven veroorzaken en uiteindelijk zelfs brand.

2. Kortsluiting

Bij kortsluiting komen één of meerdere elektrische draden in aanraking met elkaar. Dit kan komen door een beschadigde kabel of een kapot apparaat. De stroomsterkte wordt zo te groot en de draden te warm. Dit kan kortsluiting als gevolg hebben. Als dit het geval is, moet er als eerst worden bepaald welk apparaat de kortsluiting veroorzaakt. Dit kan worden gedaan door alle stekkers die aangesloten op de betreffende groep uit het stopcontact te halen. De stroom moet worden aangezet en de stekkers moeten weer één voor één worden ingeplugd. Als de stroom weer uitvalt, is de boosdoener gevonden.

3. Weerstanden in de meterkast

De groepenkast werkt met zekeringen. Als de hoeveelheid stroom te hoog wordt, slaat de stop eruit. Er is een nadeel hieraan en dat is dat de stop er soms zonder reden uit gaat. Bij een stroomstoring is dit daarom ook het eerste dat je checkt. Bij een ouderwetse stoppenkast kan de stop worden vervangen en bij een moderne groepenkast moet de zekering weer worden omgezet.

4. Blikseminslag

Soms kan een blikseminslag er ook voor zorgen dat de stroom afslaat. Op dit moment is het de vraag of er iets beschadigd is en of dit te herstellen is. Bij een blikseminslag is het altijd handig om te wachten totdat de bui voor het grootste deel voorbij is. Op dat moment is het pas tijd om te controleren of er weer stroom is. In de groepenkast moeten de zekeringen en aardlekschakelaar worden gechekt. Als het niet lukt om de stroom weer aan het werk te krijgen, is het tijd om uw energiebedrijf te bellen.

5. Aardlek of defecte stoppen

Net zoals andere installaties, kan ook een groepenkast kapot gaan. Stoppen kunnen kapot gaan en door een defect in de groepenkast herhaaldelijk eruit worden geslagen. Hetzelfde kan gebeuren met een aardlekschakelaar. Als dit het geval is, moet de hele groepenkast worden vervangen. In het geval van een verouderde groepenkast, kan deze gelijk worden gemoderniseerd.

6. Stroom van zonnepanelen

Deze situatie komt niet vaak voor. Een stroomstoring kan ook ontstaan door zonnepanelen. Met behulp van zonnepanelen wordt stroom teruggeleverd aan het net, maar dit gaat niet altijd goed. Dit probleem is niet zelf op te lossen. Als de stekker overdag uit de omvormer wordt gehaald, kan dit ervoor zorgen dat de zonnepanelen overhit raken, omdat ze nog steeds stroom leveren. Pas in de avond kan de stekker, als er geen energie meer wordt geleverd, kan de stekker van de omvormer eruit worden gehaald. Nu zou er kunnen worden gekeken naar de invloed die dit heeft op de stroom.

7. Storing in de installatie

Een algemene storing in de installatie kan ook de oorzaak zijn van een stroomstoring. In dit geval is een duidelijke oorzaak niet te vinden. Het is het best om op zulke momenten een elektricien te bellen. Die zal de oorzaak makkelijk vinden en het probleem oplossen.

Last van een stroomstoring?

Onze elektriciens staan 24/7 voor u klaar!

Z

95% Direct opgelost

Z

Ervaren elektriciens

Z

24/7 bereikbaar

Hoe kunnen apparaten worden beschermd tegen stroomstoringen? 

Vaak is elektrische apparatuur niet bestand tegen grote spanningsschommelingen. Het komt dus ook wel eens voor dat apparaten defect raken door stroomuitval of een stroomstoring. 

Een betrouwbaar netwerk

Tegenwoordig is men steeds meer afhankelijk van elektriciteit. De kwaliteit van de spanning wordt daarom ook steeds belangrijker. Een kwalitatieve energielevering kan hier dan ook niet bij ontbreken. De spanningskwaliteit is niet alleen afhankelijk van de netbeheerder. De elektriciteitsproducenten en de interactie met de apparaten en machines die bij de afnemers zijn aangesloten spelen hierbij een rol. Een betrouwbaar netwerk zal het beste zijn voor uw apparaten. 

Spanningsschommelingen 

Veel mensen hebben het wel een keer ervaren. Een flikkerende lamp. Dit is het gevolg van spanningsschommelingen op het net. Deze spanningsschommelingen zijn niet erg, omdat beveiligingsinstellingen bij het netbeheer dit beperkt houdt. Sommige plotselinge onderbrekingen in de stroomvoorziening zijn nooit volledig uit te sluiten. De oorzaken voor deze plotselinge onderbrekingen zouden kunnen zijn: 

  • kortsluiting
  • overbelasting
  • spanningspieken
stroomstoring

Hulp nodig bij het oplossen van een stroomstoring?

Bel ons op 085 019 2210

Mogelijke gevolgen voor de apparaten

Woningen zijn aangesloten op het laagspanningsnet. Dit levert een spanning van 230 volt. Er zijn normen opgesteld die grenzen stellen aan de maximale afwijking van deze netspanning om beschadiging aan elektrische apparaten te voorkomen. Apparaten die zo ontworpen zijn dat ze binnen deze opgelegde grenzen goed functioneren, hebben een maximale levensduur onder deze spanning van 230 volt.  Daarom is het zo belangrijk dat het stroom goed ingesteld staat. Daarnaast krijgt het elektriciteitsnet eronder te leiden als deze teveel stroom krijgt. Hierdoor ontstaan storingen, en dit is ontzettend vervelend.

Bij te hoge spanning werken apparaten te snel of te hard wat ervoor kan zorgen dat de levensduur van deze apparaten wordt ingekort. Bij een te lage spanning stijgt de stroomsterkte en dit kan ervoor zorgen dat tot verbranding of slechte werking van het apparaat kan leiden. Wanneer de stroom in huis niet naar behoren werkt, doen de apparaten dit ook niet.

voorkomen stroomstoring

Toestellen die voldoen aan kwaliteitskeurmerken

Het is het best om toestellen te kopen die voldoen aan de kwaliteitskenmerken. Op de CE-markering staat of een apparaat bestendig is tegen spanningswisselingen. Het kan nooit kwaad om een dit na te vragen bij de leverancier waar u het apparaat koopt. Voor blikseminslag geldt iets anders. Blikseminslag veroorzaakt zo een hoge spanning dat zelfs apparatuur met keurmerk hier meestal ook niet bestendig tegen is.

Overspanningsbeveiliging

Er zijn verschillende producten op de markt te koop die als overspanningsbeveiliging dienen en ook in beperkte mate bescherming bieden tegen beschadigingen door blikseminslag. Zo een overspanningsbeveiliging zal niet alleen de spanningspieken vlakken tussen het net en de installatie in uw woning, maar ook na de stroomuitval uw installatie een tijdje van spanning voorzien.

Het regelmatig controleren van de binneninstallatie

Men is verantwoordelijk voor de apparatuur vanaf de elektriciteitsmeters. De binneninstallatie moet regelmatig worden gekeurd. Door het regelmatig controleren van de binneninstallatie kunnen problemen op tijd worden opgespoord.

{

Erg tevreden! Nadat ik contact had opgenomen stond er binnen een uur een monteur voor de deur. Mijn storing kon direct verholpen worden.

{

Snelle service, goed geholpen en eerlijke prijzen. Ik kan Elektricien in de Buurt aan iedereen aanraden. Mijn meterkast is weer zo goed als nieuw!

{

Ik had problemen met mijn meterkast. Ik heb een afspraak gemaakt en de storing kon direct verholpen worden. Gelukkig viel de prijs ook nog mee!

Direct uw stroomstoring oplossen?

Stroomstoringen zijn ontzettend vervelend, en komen veelal op vervelende momenten. Wanneer stroom het elektriciteitsnet overbelast, kan het zijn dat je apparaten niet meer werken. Je kunt ervoor kiezen om het nationaal storingsnummer te bellen, maar onze elektriciens kunnen de storing ook voor je oplossen.

Er zijn al ontzettend veel huishoudens die een van onze monteurs hebben ingeschakeld. Uw stroomstoring wordt snel en zorgvuldig verholpen. Uiteraard worden alle schakelaars en ook de zekering gecheckt. Het is belangrijk dat de schakelaar goed staat zodat het elektriciteitsnet niet overbelast raakt. 

Bent u benieuwd wat het kost om uw stroomstoring op te lossen? Neem vrijblijvend contact op! Let op: storing met gas lossen wij niet op. Hiervoor kunt u beter het nationaal storingsnummer gas bellen. Wij verhelpen alleen stroomstoringen. 

Gratis Offerte Aanvragen

Vraag gratis en vrijblijvend een offerte aan!

Offerte

Sleep bestanden hierheen of
Max. bestandsgrootte: 4 GB.
    Call Now Button