fbpx

Iedereen maakt wel gebruik van elektriciteit. Elektriciteit wordt veel meer gebruikt dan dat mensen dat doorhebben. Zonder een meterkast zou u niet veilig gebruik kunnen maken van stroom. Een meterkast is daarom heel erg belangrijk voor in een woning. In de meterkast zitten zaken die essentieel zijn voor in een woning. Iedere woning heeft een meterkast. Tegenwoordig wordt het vaak een meterruimte genoemd.

Het wordt tegenwoordig een meterruimte genoemd omdat de meterkast eigenlijk geen kast meer is en er ook niet meer zo uitziet. In het bouwbesluit van 2012 staat precies aangegeven hoe een meterkast er tegenwoordig uit moet zien. De meterkast heeft vaste posities en afmetingen voor inkomende kabels en leidingen van nutsbedrijven. In een meterkast zitten heel veel belangrijke zaken die essentieel zijn voor in een woning. In de meterkast komen verschillende leidingen binnen, en er zitten ook veel meters in waarop je informatie op kunt aflezen. In de meterkast zit ook de groepenkast. De groepenkast is ook essentieel voor in je woning. De groepenkast is een verdeelkast. In de groepenkast komt alle stroom binnen. De stroom die in de groepenkast binnenkomt wordt beveiligd, en vervolgens wordt de stroom verdeeld over het hele huis. 

De inhoud van een meterkast

In een meterkast zitten verschillende aansluitingen en meters. De inhoud van een meterkast bestaat uit water, gas en elektriciteitsaansluitingen. De meters die er in ieder geval in een meterkast zitten zijn de gasmeter, watermeter en een elektriciteitsmeter. In woningen met een stadsverwarming heb je geen gasmeter, maar een warmtemeter. Bij een warmtemeter hoort soms ook een warm tapwater meter. In de meterkast zit ook de kabeltelevisie (CAI), telefoonleiding, wifi, aardlekschakelaar, hoofdschakelaar, aardblok, aansluiting voor externe aarde, buisinvoerstuk en de groepenkast. De groepenkast is een belangrijk onderdeel van de meterkast. In de groepenkast komt al het stroom binnen. De stroom wordt vervolgens beveiligd en verdeeld over het hele huis. 

Het vervangen van een meterkast

Een meterkast vervangen is een klus die heel secuur gedaan moet worden. In een meterkast zitten een heleboel essentiële zaken. Het is daarom belangrijk dat u een gekwalificeerde elektricien inschakelt voor het vervangen van uw meterkast. Als u dit niet doet, dan kunnen er gevaarlijke situaties ontstaan. Schakel daarom de elektriciens van meterkast vervangen in. De elektromonteurs hebben een ruime kennis en ervaring op het gebied van elektra. Het is heel erg belangrijk dat de werkzaamheden aan een meterkast door een elektricien worden gedaan, zo worden gevaarlijke situaties voorkomen.

Call Now Button