fbpx

Zonnepanelen aansluiten

Zonnepanelen aansluiten door elektricien in de Buurt

Wij staan voor u klaar!

Elektricien in de Buurt staat voor u klaar!

laagste prijs  24/7 Spoeddienst

laagste prijs  Meterkasten en groepenkasten vervangen

laagste prijs  Elektra laten aanleggen

laagste prijs  Direct uw storing opgelost 

Door zonnepanelen aan te schaffen kunt u zelf groene stroom opwekken, zonnepanelen kunnen dus erg handig zijn voor uw bankrekening maar ook voor het milieu. Zonnepanelen kunnen echter best een grote aankoop zijn en daarom is het wel zo handig om veel informatie te vergaren. Wat voor soorten zonnepanelen zijn er, kan ik zelf zonnepanelen aansluiten en de voordelen van zonnepanelen is allemaal belangrijke informatie.

De voordelen van zonnepanelen

Bij het aanschaffen van zonnepanelen zijn er een hoop financiële voordelen aan verbonden, zoals het besparen op energiekosten. Als u meer stroom opwekt dan u gebruikt kunt u dit altijd aan uw leverancier terugleveren, hier krijgt u dan een vergoeding voor. Ook verdient u meestal binnen 10 en 15 jaar uw zonnepanelen terug.

Sinds 1 januari 2015 is het verplicht voor iedereen die een huis wilt kopen, verkopen of verhuren om een energielabel voor het huis te hebben. Zonnepanelen kunnen hierbij helpen om een beter energielabel te krijgen. Net zoals een zuinige cv-ketel en goede isolatie kunnen zonnepanelen ook ervoor zorgen dat een huis meer waarde heeft.

Ook voor het milieu zijn er vele voordelen, zoals dat u eigen groene stroom opwekt. Ook wordt de CO2 uitstoot flink verlaagd van het huishouden en het opwekken van stroom met zonnepanelen maakt geen lawaai.

zonnepanelen aansluiten
buitenverlichting aansluiten

De nadelen van zonnepanelen

Helaas zijn er ook een aantal nadelen aan het hebben van zonnepanelen, zo staat het niet altijd even mooi. Ook kunnen zonnepanelen best duur zijn in aanschaf en daardoor duurt het soms lang om de investering terug te verdienen. Ook is het noodzakelijk dat de zonnepanelen een goede ligging hebben om het rendement hoog te houden.

Wilt u advies over zonnepanelen? Neem hier snel contact op met één van onze elektriciens.
Handige weetjes over zonnepanelen

Wat voor soorten zonnepanelen zijn er?

Wilt u zonnepanelen met een hoog rendement? Kies dan voor monokristallijne zonnepanelen. Deze zonnepanelen zijn wel wat duurder dan polykristallijne panelen maar u kunt wel een hoger rendement per m2 behalen. Deze worden daarom ook vaker gezien met een klein dak.

Polykristallijne zonnepanelen zijn dan wat goedkoper in aanschaf maar behalen over het algemeen ook een lager rendement als monokristallijne panelen. Doordat deze panelen goedkoper zijn worden deze vaker gekozen bij een groter dak, dit natuurlijk omdat u hier meer panelen kunt aanschaffen.

Bel ons op 085 019 2210

Kunt u zelf zonnepanelen aansluiten?

Een voordeel van zelf uw zonnepanelen aansluiten is natuurlijk dat u veel kosten bespaard maar weegt dat op tegen alle nadelen?

Als u zelf aan de panelen gaat werken dan bent u zelf verantwoordelijk voor mogelijke fouten. Vochtproblemen, beschadigde panelen of slecht gemonteerde zonnepanelen, een fout is snel gemaakt. Op het internet kunt u tegenwoordig een hoop informatie vinden over het installeren van zonnepanelen maar vaak ontbreekt hierbij toch ervaring. Werken met elektriciteit is heel gevaarlijk en zeker met complexe werkzaamheden aan zonnepanelen en de meterkast is het niet aan te raden om dit zelf te doen.

Hoe leggen wij zonnepanelen aan?

Voordat wij zonnepanelen aanleggen is het belangrijk dat wij een grondige inspectie uitvoeren en een legplan opstellen. Het legplan is belangrijk om te bepalen hoe de zonnepanelen moeten komen te liggen, hoeveel zonnepanelen er nodig zijn en meer.

Wij zullen ook een kijkje nemen in de meterkast, er moet namelijk een vrije groep zijn waarop de zonnepanelen aangesloten kunnen worden.

Na het opstellen van het legplan zullen we een draagconstructie monteren op het dak, hierop komen de zonnepanelen te liggen. Wanneer wij de constructie monteren houden we rekening met de hellingshoek en plaatsing van de zonnepanelen.

Als de constructie staat monteren wij de zonnepanelen. Dit doen wij erg zorgvuldig, deskundig en professioneel. Ook zullen wij hierna kabels aanleggen en de omvormer plaatsen. De omvormer moet geplaatst worden op een goed geventileerde plek waar het snel zijn warmte kwijt kan raken.

Aanpassingen in de meterkast

De groepenkast zal in veel gevallen aangepast moeten worden. Veel huizen beschikken namelijk over een 1 fase aansluiting in de groepenkast, maar wanneer er zonnepanelen geplaatst worden zal de groepenkast aangepast moeten worden naar een 3 fase. Een 3 fase aansluiting zorgt ervoor dat u een groter vermogen kan leveren, dit is vooral handig als u apparaten heeft die meer stroom verbruiken. In het geval dat u zonnepanelen wilt installeren is het ook erg handig. Twijfelt u over dat u een 1 of 3 fase groepenkast heeft? In de meterkast staat een 3 fase groepenkast aangeduid met 3×220/230V of 380/400V.

Bij vragen over de aansluiting in uw groepenkast kunt u altijd contact opnemen met onze elektriciens. Wij hebben zelfs een 24 uur elektricien beschikbaar voor noodgevallen.

zonnepanelen
{

Erg tevreden! Nadat ik contact had opgenomen stond er binnen een uur een monteur voor de deur. Mijn storing kon direct verholpen worden.

{

Snelle service, goed geholpen en eerlijke prijzen. Ik kan Elektricien in de Buurt aan iedereen aanraden. Mijn meterkast is weer zo goed als nieuw!

{

Ik had problemen met mijn meterkast. Ik heb een afspraak gemaakt en de storing kon direct verholpen worden. Gelukkig viel de prijs ook nog mee!

Wat kunt u verwachten als wij zonnepanelen aanleggen?

Van ons kunt u verwachten dat wij een grondig controle uitvoeren. Dit doen wij voor de aanleg van de zonnepanelen en na de aanleg van de zonnepanelen. Ook controleren wij altijd achteraf of alles goed is aangelegd en er nergens iets mis is gegaan.

Voor de aanschaf van zonnepanelen krijgt u altijd persoonlijk advies van ons, wat voor zonnepanelen zijn het beste om aan te schaffen en hoe hoog zal het rendement ongeveer zijn. Ook krijgt u achteraf altijd advies mee, hoe kunt u het best de zonnepanelen schoonmaken en wat kunt u het beste doen als u meer energie opwekt dan u gebruikt?

Professionele werkzaamheden zijn ook niet te vergeten. Onze monteurs hebben jaren ervaring in het aanleggen van zonnepanelen en kunnen u uitstekend van dienst zijn.

Heeft u vragen of wilt u graag advies?

Het inschakelen van een professionele elektricien wordt sterk aangeraden als u van plan bent om zonnepanelen aan te schaffen. Niet alleen bij montage kan een elektricien u helpen maar een elektricien is ook heel erg handig voor advies. Als u zonnepanelen wilt laten installeren is het belangrijk dat er wordt gekeken in de meterkast en dat u de juiste zonnepanelen aanschaft. Een ervaren elektricien kan u hier uitstekend in helpen. Onze elektriciens zijn gespecialiseerd en hebben jaren ervaring waardoor ze makkelijk zonnepanelen voor u kunnen aanleggen.

Neem hier contact op met één van onze elektriciens.

Gratis Offerte Aanvragen

Vraag gratis en vrijblijvend een offerte aan!

Offerte

Sleep bestanden hierheen of
Max. bestandsgrootte: 4 GB.
    Call Now Button