Buitenverlichting aanleggen
Buitenverlichting laten aanleggen door een elektricien?
Wij staan voor u klaar!
Elektricien in de Buurt staat voor u klaar!
24/7 Spoeddienst
Meterkasten en groepenkasten vervangen
Elektra laten aanleggen
Direct uw storing opgelost
Buitenverlichting op lage veiligheidsspanning
Er kan op duizenden verschillende manieren buitenverlichting aangelegd worden, maar de meest gebruikte vorm is via 12 volt. In de tuin heeft u namelijk te maken met lage spanning. Het plaatsen van buitenverlichting is voor een elektricien geen lastig werk. U zou het ook zelf kunnen doen, als u de trafo goed kan aansluiten en enige ervaring en kennis hebt van het werken met elektra. Bovendien is het noodzakelijk om een grondkabel aan te leggen. Deze moet ongeveer 60 cm diep liggen, zodat de kabel niet beschadigd en zodat er geen kortsluiting kan ontstaan. Via 12 volt is een veilige manier om verlichting voor uw tuin of dakterras aan te laten leggen. U kunt het zelf doen als u er kennis van heeft. Maar als u zeker wilt weten dat u een expert inschakelt die op een veilige verantwoorde manier, schakel dan Elektricien in de buurt in. Wij hebben alleen een transformator, een stopcontact en een prikkel nodig om de tuinverlichting veilig voor u aan te leggen.
- Alle voordelen van buitenverlichting op lage veiligheidsspanning:
- Het is zeer veilig
- Het is snel geïnstalleerd door een elektricien
- Het is zeer zuinig en energiebesparend
Wat kunt u met tuinverlichting doen?
Buitenverlichting is erg populair geworden in de afgelopen jaren. Veel mensen willen van hun tuin een fijne plek maken waar ze op een zomeravond lekker kunnen barbecueën of gezellig een drankje drinken met vrienden. Niet alleen in de tuin is het populair om verlichting te plaatsen, ook op dakterrassen is het erg geliefd. U kunt bijvoorbeeld wandlampen buiten plaatsen. Deze zijn er in veel verschillende soorten en maken en kunnen gemakkelijk worden bevestigd aan de gevel of muur.
Er zijn wandlampen die werken met een bewegingssensor of lichtsensor, deze moeten vaak wel op netspanning worden geplaatst van 230V. De lamp zal dan aangezet worden als het donker wordt of als er iemand langsloopt. Verder kunt u er ook voor kiezen om tuinspotjes te laten plaatsen als buitenverlichting. Vaak zitten deze spotjes in de grond verwerkt en zo kunnen bomen of andere objecten mooi verlicht worden en zo kunt u daar een accent op leggen. Staande tuinlampen of lantaarns zijn ook echt mooi en praktisch tegelijk. Deze kunnen sfeer brengen in uw tuin, een tuinpad of oprit. En deze zijn toe te passen op uw tuinmeubels. Ook een erg populaire optie die prima op 12 volt kan worden aangesloten.
Buiten genieten van licht, buitenverlichting laten aanleggen door een elektricien
Laat buiten elektra aanleggen voor een gezellige tuin met buitenverlichting. Tuinverlichting geeft uw tuin of balkon een prachtige uitstraling, voor gezellige lampjes in de zomermaanden en kerstverlichting in de wintermaanden. Tuinverlichting werkt op lage veiligheidsspanning (12 volt) of netspanning (230 volt). Zegt dit u nou niks en heeft u geen idee hoe buitenverlichting aangelegd moet worden? Schakel dan aan elektricien in. Zo kunt u straks genieten van elektra in uw tuin of op uw dakterras of balkon. Zo kunt u bepaalde planten accentueren of het tuinpad verlichten. Laat uw creativiteit de vrije loop.
Waterdicht elektra is noodzakelijk buiten
Het is heerlijk om in de avond nog licht te hebben in de tuin. Maar ook een stopcontact kan handig zijn om bijvoorbeeld een muziek installatie aan te sluiten of om de hogedrukspuit te gebruiken. Elektra is zeer delicaat en een ervaren elektricien zal zorgvuldig te werk gaan. De tuinverlichting moet namelijk veilig zijn. Het is ook noodzakelijk dat alles waterdicht wordt aangelegd.
Vraag gratis en vrijblijvend een offerte aan!
Offerte
De stappen die worden genomen als buitenverlichting wordt aangelegd
Meestal duurt het voor een ervaren elektricien ongeveer een aantal uren om tuinverlichting aan te leggen. Als eerste wordt de elektriciteit afgesloten. Dit is voor de veiligheid, de stroom moet altijd worden uitgeschakeld als iemand met elektra aan de gang gaat. Terwijl u of een elektricien bezig is mag de stroom ook niet aangezet worden, dan is er namelijk een kans dat diegene onder stroom komt te staan en dit is erg gevaarlijk. Bovendien kan er brand ontstaan. Verder moet er goed berekend worden hoeveel meter kabel er nodig is om op alle plekken waar u verlichting wilt te komen. Dit kunt u gemakkelijk boven de grond trekken en zo komt het dan straks onder de grond te liggen. Zorg dat u alle lichtpunten meeneemt. Vervolgens kunnen de kabels worden ingegraven, ongeveer 60 cm diep moeten deze kabels worden ingegraven.
Het meest handig is dus als u uw tuin nog moet verbouwen eerst elektra en verlichting aan te leggen, anders moet de grond weer helemaal open gehaald worden. Als de kabels onder een oprit liggen kunnen ze beter iets pieber worden ingegraven, ongeveer 80 cm. Daarna worden de kabels geïsoleerd. Dit doen ervaren elektriciens door een grondkabel te gebruiken. Deze wordt dan extra beschermd als u hem in een slagvaste buis plaatst.
Dan is het tijd om de kabels aan te sluiten. Met een striptang wordt het omhulsel van de kabel weggehaald tot aan het punt waar het de doos in gaat. De draden worden vakkundig aan de doos verbonden en als laatste kunt u condens gaatjes onderin de doos prikken zodat eventueel water onderaan uit de doos kan lopen. Als dit allemaal is gedaan mag de elektriciteit weer ingeschakeld worden. Als echt alles is gedaan. Dan is het pas veilig om de elektra aan te sluiten.
Buitenverlichting laten aanleggen met 220 volt
Als u uw tuin of terras wilt laten verlichten met een 220 volt aansluiting kan dit een zeer gevaarlijke klus zijn en een professionele elektricien kan dit beter voor u doen. Het gaat namelijk om een hogere intensiteit en er kan meer misgaan als u het zelf doet. Een ervaren elektricien stelt van tevoren een plan op voor het aanleggen van de elektra buiten. Er wordt inzichtelijk gemaakt waar de kabels worden ingegraven en waar de aansluitingen zitten. Op de plaatsen die u zelf wilt kunnen wij palen met kabel dozen of waterdichte stopcontacten plaatsen. Of u laat een centrale plaats binnen maken, zoals in een schuur. Er moet goed op de aarding worden gelet, dit is een belangrijk aspect van elektra buiten aanleggen. Een aardlekschakelaar in de meterkast is noodzakelijk als men buiten 220 volt gaat gebruiken. een aarding zorgt ervoor dat u niet geëlektrocuteerd kunt worden. Vaak wordt er een extra groep in de meterkast aangelegd voor de buitenverlichting.
Erg tevreden! Nadat ik contact had opgenomen stond er binnen een uur een monteur voor de deur. Mijn storing kon direct verholpen worden.
Snelle service, goed geholpen en eerlijke prijzen. Ik kan Elektricien in de Buurt aan iedereen aanraden. Mijn meterkast is weer zo goed als nieuw!
Ik had problemen met mijn meterkast. Ik heb een afspraak gemaakt en de storing kon direct verholpen worden. Gelukkig viel de prijs ook nog mee!
Ook buitenverlichting laten aanleggen?
Neem vrijblijvend contact op!
Mensen kiezen voor elektricien in de Buurt omdat:
Wij zijn dag en nacht voor u bereikbaar
Wij helpen u met alle verschillende elektra werkzaamheden
Wij hebben een speciale 24 uurs spoeddienst
Wij hanteren eerlijke tarieven
Vraag gratis en vrijblijvend een offerte aan!