fbpx

Extra groep aanleggen, kan dat zomaar

Elektra wordt steeds belangrijker in het dagelijkse leven, dat kan je zien aan de nieuwe technologie maar ook aan de elektrische installatie achter de apparaten. Het elektra achter elektrische apparaten is erg complex en het is moeilijk te begrijpen als je weinig ervaring hebt met elektra werkzaamheden. Het elektra netwerk bestaat uit veel verschillende onderdelen zoals kabels, stroompunten en een groepenkast. Vooral de groepenkast is erg belangrijk als je overal gebruik wilt maken van elektra.

Elektricien in de Buurt BLOG

Extra groep laten aanleggen meterkast

De groepenkast

Wanneer je gebruik wilt maken van je elektrische kookplaat of van je televisie dan zal dit stroom nodig hebben, deze stroom komt vanuit de groepenkast. Achter de groepenkast zitten meerdere groepen en al deze groepen bedienen als het ware een deel van het huis. Zo heb je dus vaak een keukengroep, een huiskamer groep en meer. Achter deze groepen zitten dan ook veel apparaten die hiervandaan stroom krijgen. Een groep kan maar 3680 watt aan.

 

Overbelasting aan de groepenkast

De groepen achter de groepenkast zorgen er dus voor dat er stroom bij de apparaten komt, het is wel belangrijk dat de groepen niet te veel stroom moeten leveren. Wanneer de groepen namelijk meer dan 3680 watt moeten leveren dan is dit simpelweg te veel en dan valt hij uit door overbelasting. Overbelasting aan je groepenkast is erg vervelend omdat je geen gebruik meer kan maken van elektrische apparaten.

 

Hoe los je een storing door overbelasting op?

Wanneer je overbelasting aan je groepenkast hebt dan kan je dit simpel oplossen door een apparaat uit het stopcontact te halen, dit is echter niet de meest ideale optie omdat je dan dit apparaat niet meer kunt gebruiken. Je zou er echter ook kunnen kiezen om een extra groep aan te leggen waardoor je meer apparaten kunt aansluiten. Het aanleggen van een extra groep kan je zelf simpel doen als je veel ervaring hebt met werkzaamheden aan het elektra netwerk. Het is echter niet aan te raden om dit zelf te doen.

 

Zelf een extra groep aanleggen of dit laten doen?

Het aanleggen van een extra groep kan je prima zelf doen maar het is dan wel erg handig om ervaring te hebben in elektra werkzaamheden. Als je geen ervaring hebt of als je niet weet wat je moet dan kan je dit beter overlaten aan een gespecialiseerde elektricien. Een elektricien die beschikt over veel ervaring, kennis en de juiste materialen natuurlijk. Door een elektricien in te schakelen kan je er vrijwel zeker van zijn dat je na een extra groep weer optimaal gebruik kunt maken van al je elektrische apparaten zonder storingen.

 

Overbelasting bij ouderdom

Hoewel een groepenkast wel 25 jaar lang mee kan zul je merken dat een groepenkast bij het einde van zijn levensjaren sterk in kwaliteit afneemt, hierdoor ontstaan ook vaak storingen. Deze storingen kan je dan ook vergelijken bij storingen door overbelasting omdat bij oude groepenkasten de kwaliteit is afgenomen en hij hierdoor minder stroom kan verdragen. Een extra groep aanleggen bij ouderdom zal dan ook niet werken om deze overbelasting op te lossen, het vervangen van je groepenkast is de enigste optie.

Gratis Offerte Aanvragen

Vraag vrijblijvend een offerte aan. Liever direct een medewerker spreken? Dat kan!

Bel ons op 085 019 2210

Offerte

Sleep bestanden hierheen of
Max. bestandsgrootte: 4 GB.

    Call Now Button