fbpx

Aardlekschakelaar vervangen, hoe doe je dat

De aardlekschakelaar is heel belangrijk voor de veiligheid van de gehele elektra, de aardlekschakelaar zorgt er namelijk voor dat de elektra wordt beschermd wanneer er stroom wordt gelekt. Het lekken van stroom kan gebeuren wanneer er twee beschadigde elektra draden met elkaar in contact komen, deze draden kunnen beschadigd raken wanneer ze te oud worden. Het is dus heel belangrijk om te weten hoe oud de elektradraden zijn.

Elektricien in de Buurt BLOG

Aardlekschakelaar vervangen

Waar zit de aardlekschakelaar

De aardlekschakelaar is geplaatst tussen de elektriciteitsmeter en de groepenkast, hij zit hier geplaatst omdat dit de plek is waar alle elektra samenkomt. Er is nu ook een regel dat alle huizen die na 1976 gebouwd of gerenoveerd zijn beschikken over een aardlekschakelaar. Dit is verplicht omdat de aardlekschakelaar zoveel veiligheid biedt aan de elektra.

 

Aardlekschakelaar testen

Het testen van de aardlekschakelaar is iets dat super belangrijk is, hierdoor weet je namelijk of hij nog goed werkt. Het is ook verplicht om de aardlekschakelaar op twee momenten in het jaar te testen. Het is heel simpel om de aardlekschakelaar te testen, er zit namelijk gewoon een knop op met de letter “T” daarop afgebeeld. Wanneer deze knop wordt ingedrukt wordt alle elektra uitgeschakeld, wanneer de elektra niet terug wil komen is er iets mis met de aardlekschakelaar en moet je een elektricien bellen. Een elektricien weet namelijk wat er op zo’n moment mis kan zijn en kan dit dan ook oplossen. Veel mensen kiezen ervoor om de aardlekschakelaar te testen op de dagen dat de klok verandert, dit is namelijk een makkelijk moment om het te onthouden.

 

Aardlekschakelaar vervangen

Wanneer de stroom niet meer aan gaat moet de aardlekschakelaar worden vervangen, doordat dit best wel een complexe zaak is kun je dit het beste laten uitvoeren door een elektricien. Wanneer je de aardlekschakelaar laat vervangen is het ook handig om ervoor te kiezen een aardlekautomaat te plaatsen, dit is eigenlijk de nieuwe versie van een aardlekschakelaar. Naast dat hij je namelijk beschermt bij het lekken van stroom wordt er ook gekeken naar overstroom en kortsluitingen.

 

De juiste aardlekschakelaar voor jou

Wanneer je een nieuwe aardlekschakelaar gaat uitzoeken is het handig om dit in overleg te doen met een elektricien, hij kan je namelijk informeren over wat het beste is voor jou. Door deze informatie kun je uiteindelijk de best keuze gaan maken en ben je achteraf niet ontevreden.
Problemen met de elektra?
Wanneer je problemen hebt met de elektra kun je het best een elektricien inschakelen, het is namelijk erg lastig om met elektra te werken. Er gebeuren dan ook veel ongelukken bij mensen die met elektra gaan werken terwijl ze hier geen verstand van hebben, deze ongelukken kunnen nare gevolgen hebben omdat je bij elektra natuurlijk te maken krijgt met hele hoge spanningen. Wanneer je ook fouten gaat maken met de elektra kan dit ook heel erg gevaarlijk worden, de kans op kortsluiting wordt hierdoor namelijk groter. Wat kortsluiting zo gevaarlijk maakt is dat de kans op brand hierdoor wordt vergroot, dit wil je natuurlijk voorkomen. Laat daarom altijd alleen een elektricien met de elektra werken, hij heeft hier namelijk echt verstand van.

Gratis Offerte Aanvragen

Vraag vrijblijvend een offerte aan. Liever direct een medewerker spreken? Dat kan!

Bel ons op 085 019 2210

Offerte

Sleep bestanden hierheen of
Max. bestandsgrootte: 4 GB.

    Call Now Button