fbpx

Aardlekschakelaar aansluiten

Een aardelekschakelaar laten aansluiten?

Wij staan voor u klaar!

Elektricien in de Buurt staat voor u klaar!

laagste prijs  24/7 Spoeddienst

laagste prijs  Meterkasten en groepenkasten vervangen

laagste prijs  Elektra laten aanleggen

laagste prijs  Direct uw storing opgelost 

Laat een aardlekschakelaar aansluiten door een professionele elektricien

Een aardlekschakelaar zorgt ervoor dat de spanning uitgezet wordt als er een kortsluiting ontstaat ergens in uw huis. Een aardlekschakelaar vervangen is een taak voor een ervaren elektricien. Als u zich er namelijk zelf aan waagt en er gaat iets fout, kan er bijvoorbeeld brand uitbreken. De schade hiervan wordt dan niet gedekt door uw verzekering. Dat is al een belangrijke reden dat een ervaren vakman de taak uit moet voeren.

aardlekschakelaar aansluiten
aardlekschakelaar aansluiten kosten

Welk soort aardlekschakelaar wilt u?

U heeft de mogelijkheid om te kiezen tussen een aardlekschakelaar en een aardlekautomaat. Een aardlekschakelaar zijn taak is om alle groepen automatisch uit te schakelen wanneer er een kortsluiting is. Een aardlekautomaat schakelt enkel de groep uit waar de kortsluiting zich bevindt. De rest van de groepen kunt u dan wel gewoon blijven gebruiken. Bovendien kan de elektricien, wanneer hij de kortsluiting komt oplossen, de kortsluiting een stuk makkelijker vinden. Als u ervoor kiest om een aardlekautomaat te nemen, zal dit wel iets duurder zijn dan een reguliere aardlekschakelaar.

Constateer eerst wat voor meterkast u heeft

Het soort aardlekschakelaar dat de elektricien moet vervangen hangt af van het soort meterkast dat u heeft. De meeste woningen hebben een 1-fase groepenkast maar het is ook mogelijk dat u een 3-fase groepenkast geeft. Dit kan niet veranderd worden, u moet het doen met hetgeen dat u in de woning heeft. Een 1-fase groepenkast is te herkennen aan twee draden, deze komen uit de onderkant van de meterkast. Bij een 3-fase meterkast zijn dit vier draden. Ook kunt u een check doen op de kWh meter op de meterkast. Als hier 220-230V staat, dan heeft u een 1-fase groepenkast en als hier een waarde van 380-400V staat, dan heeft u een 3-fase groepenkast in huis. Hierop moet de aardlekschakelaar afgestemd worden.

Extra’s in uw meterkast laten aansluiten

Wilt u er zeker van zijn dat uw meterkast en daarmee de elektra in uw hele huis goed beveiligd is? Dan kunt u naast het laten aansluiten van een aardlekschakelaar of aardlekautomaat nog andere dingen in uw meterkast laten uitvoeren. Een meterkast moet namelijk altijd twee aardlekschakelaars hebben, u kunt dus ook direct een tweede laten plaatsen. Als u elektrisch wilt koken of andere elektrische groot verbruikende apparaten wilt gaan gebruiken kan de elektricien, als hij er dan toch is een kookgroep of extra groepen laten bijvoegen. Ook kunt u een deurbeltransformator laten toevoegen, dit kost gemiddeld €40. Een extra kookgroep kost gemiddeld €50 en een tweede aardlekschakelaar gemiddeld €80.

Kosten inductiekookplaat aansluiten
Gratis Offerte Aanvragen

Vraag gratis en vrijblijvend een offerte aan!

Offerte

Sleep bestanden hierheen of
Max. bestandsgrootte: 4 GB.

  Wat kost het om een aardlekschakelaar te laten aansluiten?

  Het hoeft niet duur te zijn om een aardlekschakelaar te laten aansluiten of vervangen, maar de voordelen zijn wel erg groot. Daarom raden wij altijd aan om een aardlekschakelaar te laten aansluiten en te vervangen wanneer nodig. Dit vooral om gevaarlijke situaties te voorkomen. De belangrijkste factor voor het bepalen van de prijs van het vervangen of aansluiten van de aardlekschakelaar is het type meterkast dat u heeft. Maar ook het soort aardlekschakelaar die u wilt laten installeren en natuurlijk komen de materiaalkosten en de arbeidskosten van de elektricien hierbij. Als eerste is er een 1-fase meterkast. De meeste woonhuizen hebben een 1-fase groepenkast, dit is namelijk vaak voldoende voor het aantal apparaten in een woonhuis. Een 3-fase groepenkast hebben maar weinig huizen, enkel huizen met veel apparaten, maar we zien 3-fase groepenkasten vaker terug in bedrijfspanden of restaurants. Het aansluiten van een aardlekschakelaar in een 1-fase groepenkast kost gemiddeld €125, en voor een 3-fase groepenkast kost het laten aanleggen van een aardlekschakelaar gemiddeld €175.

  Kosten besparen, hier wat tips!


  De prijzen kunnen vaak sterk oplopen. Een aantal tips waarmee u de kosten laag kunt houden volgen. Als eerste kunt u het beste kiezen voor een ervaren elektricien, u weet dan zeker dat het goed gebeurt en als er iets mis gaat bent u verzekerd. Bovendien kunt u ook kiezen voor een lokale elektricien of een elektricien met een landelijk netwerk van elektriciens, zo kunt u besparen op voorrijkosten. Neem een aardlekautomaat in plaats van een aardlekschakelaar. Op korte termijn is dit duurder maar in de toekomst heeft dit voordelen. Zo kan er bij een kortsluiting nog gebruik gemaakt worden van andere apparaten en kan de kortsluiting snel opgespoord worden.

  U kunt het beste kiezen voor een ervaren elektricien

  Als u er zeker van wilt zijn dat u een echte vakman aanneemt voor uw klus, kunt u het beste voor een ervaren elektricien kiezen. Bedrijven die ervaren elektricien zijn, zijn aangesloten bij een bepaalde brancheorganisatie. Daar zijn ze getest op kwaliteit, veiligheid en betrouwbaarheid. Daarna worden ze ook nog regelmatig gecontroleerd op deze factoren, ze kunnen daarmee ook dit label verliezen van ervaren elektricien. Zo weet u zeker dat u een echte vakman in huis haalt.

  Ook worden de elektriciens die aangesloten zijn bij deze brancheorganisatie regelmatig bijgeschoold. Er zijn natuurlijk veel ontwikkelingen op het gebied van elektra en de elektriciens worden hierover regelmatig geïnformeerd en bijgeschoold. Als u problemen heeft met een elektricien die is aangesloten als ervaren elektricien, kunt u terecht bij een geschillencommissie. Een rechter hoeft er dan vaak niet aan te pas te komen en het wordt sneller opgelost hierdoor.

  Bel ons op 085 019 2210

  aardlekschakelaar elektricien
  aardlekschakelaar vervangen

  Welk soort aardlekschakelaar wilt u?

  U heeft de mogelijkheid om te kiezen tussen een aardlekschakelaar en een aardlekautomaat. Een aardlekschakelaar zijn taak is om alle groepen automatisch uit te schakelen wanneer er een kortsluiting is. Een aardlekautomaat schakelt enkel de groep uit waar de kortsluiting zich bevindt. De rest van de groepen kunt u dan wel gewoon blijven gebruiken. Bovendien kan de elektricien, wanneer hij de kortsluiting komt oplossen, de kortsluiting een stuk makkelijker vinden. Als u ervoor kiest om een aardlekautomaat te nemen, zal dit wel iets duurder zijn dan een reguliere aardlekschakelaar.

  Welke kosten hanteren elektriciens bij het monteren van een aardlekschakelaar?

  Dit kan per elektricien sterk verschillen. De ene elektricien hanteert een bedrag per uur en de andere elektricien heeft vaste prijzen voor iedere klus. Vaak zijn echte professionele vakmannen wat duurder, maar dit hoeft niet altijd zo te zijn. Als we namelijk kijken naar een uurtarief, kan dit voor een professionele elektricien duurder zijn, maar vaak is hij wel minder uren bezig met een klus dan een beginnende elektricien. Het ligt er ook maar net aan hoe lastig de klus is. Zelfs de regio waarin u woont kan invloed hebben op de kosten. Als er veel concurrentie is, kan dit bevorderlijk zijn voor de prijs. Dit is vaak zo in grote steden, maar in kleine dorpen is er vaak maar een of weinig elektriciens, deze kunnen de prijs dan zelf bepalen omdat de grote elektricien ketens uit de steden niet zo ver naar u toe komen. Sommige elektriciens werken wel landelijk.

  {

  Erg tevreden! Nadat ik contact had opgenomen stond er binnen een uur een monteur voor de deur. Mijn storing kon direct verholpen worden.

  {

  Snelle service, goed geholpen en eerlijke prijzen. Ik kan Elektricien in de Buurt aan iedereen aanraden. Mijn meterkast is weer zo goed als nieuw!

  {

  Ik had problemen met mijn meterkast. Ik heb een afspraak gemaakt en de storing kon direct verholpen worden. Gelukkig viel de prijs ook nog mee!

  Ook aardlekschakelaar laten aansluiten?

  Laat onze elektriciens je helpen met het aansluiten van een aardelekschakelaar!

  Mensen kiezen voor elektricien in de Buurt omdat:

  laagste prijs  Wij zijn dag en nacht voor u bereikbaar

  laagste prijs  Wij helpen u met alle verschillende elektra werkzaamheden

  laagste prijs  Wij hebben een speciale 24 uurs spoeddienst

  laagste prijs  Wij hanteren eerlijke tarieven

  Gratis Offerte Aanvragen

  Vraag gratis en vrijblijvend een offerte aan!

  Offerte

  Sleep bestanden hierheen of
  Max. bestandsgrootte: 4 GB.
   Call Now Button