fbpx

Meterkast verplaatsen

Uw meterkast laten verplaatsen door een ervaren elektricien?

Wij staan voor u klaar!

Elektricien in de Buurt staat voor u klaar!

laagste prijs  24/7 Spoeddienst

laagste prijs  Meterkasten en groepenkasten vervangen

laagste prijs  Elektra laten aanleggen

laagste prijs  Direct uw storing opgelost 

Het kan zijn dat de meterkast naar een andere plek moet worden verplaatst. Dit kan in het geval zijn van bijvoorbeeld een verbouwing of door andere werkzaamheden. In een nieuwbouwwoning kan het soms ook praktischer zijn om de meterkast te verplaatsen. Ook kan het zijn dat er een grotere meterkast nodig is.

 

Waarom zou een meterkast moeten worden verplaatst?

De redenen voor het verplaatsen van een meterkast hebben vaak te maken met een verbouwing of andere werkzaamheden in een nieuwbouwwoning of in een bestaande woning. Ook kan het zo zijn dat er een extra groep in de meterkast moet worden aangesloten, maar hier niet genoeg ruimte voor is. In dit geval moet de meterkast in zijn geheel worden verplaatst. Op deze manier kan het verplaatsen van een meterkast zowel een gevolg zijn als de oorzaak van een aanpassing in de meterkast.

meterkast verplaatsen

Voordelen van het verplaatsen van een meterkast

Een van de voordelen van het verplaatsen van de meterkast is het feit dat er meer groepen kunnen worden gecreëerd in de meterkast. Dit kan erg handig zijn voor als er in de toekomst nog extra groepen nodig zijn. Daarbij is de nieuwe meterkast ook beter beveiligd tegen overbelasting dan dat de oude meterkast dat is, omdat er meer aardlekautomaten zijn. Tot slot kan door het verplaatsen van de meterkast de meterkast weer opnieuw worden ingedeeld. Op deze manier kan de stroomverdeling beter en efficiënter over het aantal groepen worden gedaan. Ook kunnen er meer groepen in worden geplaatst.

 

Een blik op de toekomst

Wordt er een nieuwe woning gebouwd of gaat er een verbouwing worden gedaan in het huidige huis? Dan kan het handig zijn om vooraf te denken aan de toekomstplannen van de woning. Als de mogelijkheid zich voordoet om de meterkast te verplaatsen, is het natuurlijk het beste om daar zoveel mogelijk gebruik van te maken. Met toekomstplannen wordt bedoeld dat er alvast voorbereidingen kunnen worden getroffen voor mogelijke toekomstige verbouwingen. Dit zijn voorbereidingen zoals het plaatsen van een extra groep in de meterkast. Niet alleen scheelt het veel werk als dit in één keer gebeurd, maar er kunnen ook kosten worden bespaard.

Extra groep laten aanleggen meterkast

De nieuwe mogelijkheden die ontstaan na het verplaatsen van de meterkast

Zoals net al is besproken, zijn er een aantal nieuwe mogelijkheden die ontstaan na het verplaatsen van de meterkast. Een hiervan is dat er extra groepen kunnen worden geïnstalleerd. Er kan op deze manier bijvoorbeeld een aparte kookgroep worden geïnstalleerd. Met deze aparte kookgroep kan er worden overgestapt van gas naar inductie. Dit is niet alleen handig omdat er dan vooruit wordt gekeken, maar dit zal ook een duurzame investering zijn voor de toekomst. Als de meterkast wordt verplaatst kunnen er aparte groepen worden gemaakt, wat weer handig is als er in de toekomst nieuwe kamer in de woning bijkomen.

 

De nieuwe locatie van de meterkast

Vaak wordt de meterkast verplaatst als er echt al een specifieke plek is bedacht waar dit zal zijn. Het verplaatsen van de meterkast gebeurt vaak naar de kelder. Door de meterkast te verplaatsen naar de kelder kan er ruimte in de gang worden vrijgemaakt, want hier stond de meterkast in eerste instantie. De ruimte die is ontstaan kan dan worden gebruikt als extra leefruimte, waardoor de gang direct groter lijkt. Naast de kelder is ook de garage een populaire plek. De garage is niet een plek die er op en top hoeft uit te zien. Een meterkast ziet er vaak ook niet super modieus uit, dus het plaatsen van de meterkast in de garage is alleen maar logisch, omdat deze hier minder zal opvallen.

groepenkast laten vervangen (1)
meterkast laten verplaatsen

De aansluiting verplaatsen

Als de meter- of groepenkast op een andere plaats terecht gaat komen, moet de huidige aansluiting worden verplaatst. Hier zijn 3 opties voor:

  • Het verplaatsen van de bestaande aansluiting binnen de meterkast
  • Het verplaatsen van de bestaande aansluiting naar een nieuwe meterkast op een andere locatie die minder dan 25 meter is van de huidige locatie.
  • Het verplaatsen van de bestaande aansluiting naar een nieuwe meterkast op een andere locatie die meer dan 25 meter is van de huidige locatie.

 

Wat houdt het verplaatsen van een aansluiting in?

Bij het verplaatsen van de meterkast komt de binnenkomende kabel of leiding op een nieuwe plek. Het kan dan nodig zijn om de regelaar, hoofdafsluiter of zekering te verplaatsen. Of dit moet gebeuren verschilt per situatie. Daarbij is het belangrijk dat de nieuwe meterkast voldoet aan de richtlijnen voor de meterkast.

Hoe kan de aanvraag van een meterkast verplaatsen sneller worden gedaan?

  • Een foto maken van de meterkast. Een scherpe foto van de meterkast kan al veel verduidelijking geven. Het is hierbij handig dat de losse voorwerpen zijn verwijderd uit de meterkast, er voldoende licht is, de foto van recht voor de kast wordt gemaakt en dat alle relevante onderdelen op de foto staan.
  • Een plattegrond en een situatieschets van de huidige locatie. Het is handig om deze bij de aanvraag te voegen, omdat er dan gezien kan worden of er een aansluiting mogelijk is en welke werkzaamheden er getroffen moeten worden. Een plattegrond is verplicht bij het verplaatsen van de aansluiting en bij een nieuwe aansluiting. Met een plattegrond wordt er een tekening bedoeld waarop aangegeven staat waar de meterkast zich in de woning bevindt. Hierbij moeten de afstanden in meters worden opgenomen of de schaal waarin de plattegrond is opgesteld. Een situatieschets is een eenvoudige schets van de omliggende straten, de ligging van de woning en de bijbehorende straatnamen en type bestrating. Deze moeten ook worden geleverd in het geval van een nieuwe aansluiting of bij het verplaatsen van een aansluiting.
  • Belangrijke informatie over graafwerk. In sommige gevallen zijn graafwerkzaamheden nodig. Soms moet de grond waarin gewerkt gaat worden vrij worden gemaakt van niet-opneembare bestrating, beplanting, grind en andere obstakels om de kabels en/of leidingen te kunnen leggen.
  • De afstand waarover de aansluiting gaat worden verplaatst. Ook de afstand in meters tussen de oude locatie en de nieuwe locatie van de aansluiting moet worden geleverd bij de aanvraag van de verplaatsing van een meterkast.

Bel ons op 085 019 2210

{

Erg tevreden! Nadat ik contact had opgenomen stond er binnen een uur een monteur voor de deur. Mijn storing kon direct verholpen worden.

{

Snelle service, goed geholpen en eerlijke prijzen. Ik kan Elektricien in de Buurt aan iedereen aanraden. Mijn meterkast is weer zo goed als nieuw!

{

Ik had problemen met mijn meterkast. Ik heb een afspraak gemaakt en de storing kon direct verholpen worden. Gelukkig viel de prijs ook nog mee!

Voordelig uw meterkast verplaatsen.

Uw meterkast laten vervangen zonder de hoofdprijs te betalen? Wij staan voor u klaar, dag en nacht!

Mensen kiezen voor elektricien in de Buurt omdat:

laagste prijs  Wij zijn dag en nacht voor u bereikbaar

laagste prijs  Wij helpen u met alle verschillende elektra werkzaamheden

laagste prijs  Wij hebben een speciale 24 uurs spoeddienst

laagste prijs  Wij hanteren eerlijke tarieven

Gratis Offerte Aanvragen

Vraag gratis en vrijblijvend een offerte aan!

Offerte

Sleep bestanden hierheen of
Max. bestandsgrootte: 4 GB.
    Call Now Button