fbpx

Stoppen doorgeslagen

Wij helpen u direct van de stroomstoring af!

Wij staan voor u klaar!

Elektricien in de Buurt staat voor u klaar!

laagste prijs  24/7 Spoeddienst

laagste prijs  Meterkasten en groepenkasten vervangen

laagste prijs  Elektra laten aanleggen

laagste prijs  Direct uw storing opgelost 

Doorgeslagen stoppen

Als de stoppen doorslaan, is er geen beschikking meer over de elektriciteit. Het kan zijn dat er één stop doorslaat, maar het kan ook zijn dat alle stoppen doorslaan. Tegenwoordig gaat er geen dag voorbij zonder gebruik te maken van de elektriciteit. Hierom is dit een probleem dat zo snel mogelijk opgelost moet worden. Doorgeslagen stoppen komen met name in de oudere woningen voor die een meterkast hebben met losse stoppen. In nieuwbouwwoningen komen altijd automaten voor. Dit geldt ook voor de woningen die in afgelopen jaren gerenoveerd zijn.

Waar bevindt het probleem zich?

Voordat er actie wordt ondernomen, is het handig om te weten waar het probleem zich precies bevindt. Hiervoor moet er worden gekeken naar de meterkast. Vaak is het gelijk te zien waar de stop is doorgeslagen. Bij een doorgeslagen stop is het draadje gesmolten. In dit geval is de doorgeslagen stop waarschijnlijk veroorzaakt door een elektrisch apparaat dat achter de betreffende groep zit. Als er niks te zien is in de meterkast, is het handig om een ervaren elektricien in te schakelen die ernaar zou kunnen kijken.

De oorzaak van stoppen die doorslaan

Als de stoppen doorgeslagen zijn kan dat verschillende redenen hebben. Vaak is het een defect apparaat dat dit veroorzaakt. In dit geval is het probleem best makkelijk te verhelpen. Als bekend is welk apparaat de boosdoener is, gaat het al helemaal makkelijk. Als nog niet uitgezocht is welk apparaat de boosdoener is, moeten alle stekkers van de apparaten die aangesloten zijn op de groep met de doorgeslagen stop eruit worden gehaald. De doorgeslagen stop moet nu worden vervangen. De stekkers van dezelfde apparaten moeten één voor één weer in het stopcontact worden gestoken. Als de stroom direct uitvalt als een bepaalde stekker in het stopcontact wordt gestopt, is het apparaat gevonden dat de doorgeslagen stop veroorzaakt. In sommige gevallen is krachtstroom aansluiten nodig om het probleem op te lossen.

Wanneer een elektricien inschakelen?

De oorzaak van een doorgeslagen stop is niet altijd een elektrisch apparaat. Soms kan het probleem ook in de elektrische installatie zelf zitten. Als het niet lukt om de doorgeslagen stop zelf op te lossen, wordt het aangeraden om een elektricien in te schakelen. Een elektricien heeft de kennis en ervaring om dit probleem op te lossen. Door een elektricien in te schakelen, kan de veiligheid worden gewaarborgd. Als iemand die niet genoeg kennis heeft gaat proberen om het probleem op te lossen, kan dit fout gaan. Voor de elektricien is een doorgeslagen stop oplossen een dagelijkse bezigheid. De elektricien zal de oorzaak van de doorgeslagen stop snel hebben opgespoord en opgelost, zodat u weer door kunt gaan met uw dagelijkse bezigheden.

Wat moet er gedaan worden als een stop doorslaat?

Als er geen sprake is van overbelasting of een algemene stroomstoring, kan het zijn dat er een stop is doorgeslagen. Dit kan simpelweg worden gecheckt met behulp van het venstertje die in de schroefdop zit van de stop. Als er geen zekeringen zijn gesprongen en er ook geen spanning is, wordt geadviseerd om direct een ervaren elektricien in te schakelen die er naar zou kunnen kijken. Als er wel een van de stoppen is doorgeslagen moet er op een bepaalde manier worden gehandeld.

Stoppen doorgeslagen?

Onze elektriciens staan 24/7 voor u klaar!

Z

95% Direct opgelost

Z

Ervaren elektriciens

Z

24/7 bereikbaar

Stappenplan voor als niet bekend is welk apparaat de oorzaak is van de storing

Stap 1: De groep van de doorgeslagen stop moet worden uitgeschakeld. Dit kan met behulp van de groepsschakelaar.

Stap 2: Alle elektrische apparaten die zijn aangesloten op deze groep moeten nu worden uitgezet. Het uitzetten gaat door de stekkers van deze apparaten uit het stopcontact te halen.

Stap 3: De doorgeslagen stop kan nu worden vervangen.

Stap 4: De apparaten kunnen nu één voor één worden aangezet. Als de stop weer springt, is de boosdoener gevonden. Het apparaat dat voor het laatst is aangezet is dan het apparaat dat de storing veroorzaakt. Dit apparaat kan dan worden gerepareerd of verwijderd.

Stap 5: Indien nodig kan de groepsschakelaar worden aangezet.

Stap 6: Als er nog steeds geen elektriciteit is, moet de aardlekschakelaar worden ingeschakeld.

Bel ons op 085 019 2210

stoppen doorgeslagen
stoppen doorgeslagen vervangen

De stoppenkast vervangen door een groepenkast

Zoals eerder benoemd is, zijn het voornamelijk de oudere woningen die nog een stoppenkast hebben. Zo een stoppenkast biedt genoeg bescherming en het is ook niet verplicht om een stoppenkast te vervangen voor een groepenkast, maar het wordt wel aangeraden om een groepenkast met installatieautomaten of aardlekautomaten te plaatsen. Een groepenkast is weer eenvoudig in te schakelen als dat nodig is, terwijl bij smeltzekeringen het risico bestaat dat er geen nieuwe smeltzekeringen in de buurt zijn. Daarnaast is een groepenkast stukken overzichtelijker dan een stoppenkast. Ook is het vermogen in een groepenkast veel makkelijker te verdelen onder de verschillende groepen. Ten slotte bestaat er bij een stoppenkast ook de kans dat met een toename van het aantal elektrische apparaten de stoppenkast niet meer gaat voldoen aan de huidige eisen en dus zal moeten worden uitgebreid of vervangen.

Het nadeel van een stoppenkast

Een stop is gemaakt voor eenmalig gebruikt. Als een stop doorslaat, kan deze niet meer worden gerepareerd. De stop moet nu worden vervangen. Het vervangen is vaak een lastige klus. Daarnaast moeten er ook altijd zekeringen in de buurt zijn. Als er geen zekeringen in huis zijn en naar de winkel gaan niet kan, is er dus geen stroom en licht. Een groepenkast heeft automaten en die kan je zo weer omzetten.

Een doorgeslagen stop in de stoppenkast in 5 stappen vervangen

In bepaalde gevallen is het mogelijk om zelf tot een oplossing te komen als de stoppen zijn doorgeslagen. Hieronder hebben we een aantal stappen voor u uiteen gezet. Heeft u toch hulp nodig, kunt u ons natuurlijk altijd bellen.

Stap 1: Als eerst moet er worden nagegaan welke stop er gesprongen is. Dit is te zien aan de achterkant van de stop. Van de doorgeslagen stop is in het midden het stukje metaal of veertje gesprongen.
Stap 2: De knop moet op ‘0’ worden gedraaid. Hierna moet de porseleinen schroefkop worden losgedraaid.
Stap 3: Nu moet de stop, ofwel de smeltzekeringen, worden vervangen. Het is handig om altijd zekeringen met de juiste Ampère in de meterkast op voorraad te hebben. Er zit namelijk verschil smeltzekeringen met verschillende Ampère waardes.
Stap 4: De porseleinen schroefkop kan weer worden vastgedraaid en de knop kan hierna weer worden aangezet.
Stap 5: Als de stop weer meteen springt is er wat anders aan de hand. Het kan namelijk zijn dat de elektrotechnische installatie een probleem heeft. Het wordt aangeraden om hier een expert naar te laten kijken. Een expert weet precies wat er gedaan moet worden en zal het probleem binnen een mum van tijd hebben opgelost.
stoppen doorgeslagen oplossen

Stoppen doorgeslagen en hulp nodig van een ervaren elektricien?

U kunt ons dag en nacht bereiken!

{

Erg tevreden! Nadat ik contact had opgenomen stond er binnen een uur een monteur voor de deur. Mijn storing kon direct verholpen worden.

{

Snelle service, goed geholpen en eerlijke prijzen. Ik kan Elektricien in de Buurt aan iedereen aanraden. Mijn meterkast is weer zo goed als nieuw!

{

Ik had problemen met mijn meterkast. Ik heb een afspraak gemaakt en de storing kon direct verholpen worden. Gelukkig viel de prijs ook nog mee!

Hulp nodig bij doorgeslagen stoppen?

Wij staan 24/7 voor u klaar!

Mensen kiezen voor elektricien in de Buurt omdat:

laagste prijs  Wij zijn dag en nacht voor u bereikbaar

laagste prijs  Wij helpen u met alle verschillende elektra werkzaamheden

laagste prijs  Wij hebben een speciale 24 uurs spoeddienst

laagste prijs  Wij hanteren eerlijke tarieven

Gratis Offerte Aanvragen

Vraag gratis en vrijblijvend een offerte aan!

Offerte

Sleep bestanden hierheen of
Max. bestandsgrootte: 4 GB.
    Call Now Button