fbpx

Elektrisch koken: alles wat je moet weten

Elektrisch koken is populair geweest op de continenten van Europa en Azië en later overgenomen door andere landen. Er zijn voor- en nadelen aan elektrisch koken. In dit artikel gaan we het hebben over elektrisch koken en alles wat je erover moet weten.

BLOG

elektrisch koken

Elektrisch koken is misschien wel of niet de beste keuze voor jou. Het hangt af van je behoeften, kookstijl, budget, schoonmaak mogelijkheden, kook frequentie en nog veel meer. Voordat je overweegt een elektrisch fornuis te kopen of jouw vorige fornuis weg te doen, moet je alle factoren kennen waarmee je rekening moet houden.

 

Hoe werkt een elektrisch fornuis?

Door de opkomende technologie is elektrisch koken naar een heel nieuw niveau getild. Van elektrische kachels is bekend dat ze een spiraal hebben die opwarmt en rood wordt als er elektriciteit doorheen gaat. Sommige elektrische kachels hebben platte spiraalvormige spoelen, terwijl andere een reliëf hebben. Sommige kachels hebben aan de bovenzijde een laagje keramiek om de spoelen te bedekken.

Bij elektrische fornuizen zie je geen vlam naar de bodem van je pan gaan. Afhankelijk van de temperatuur die je instelt, wordt het voedsel net als op het traditionele gasfornuis gekookt. Als de spiralen worden blootgesteld, zullen ze de warmte direct naar de pan overbrengen. Maar als de spiralen bedekt zijn met een vel keramiek, zullen ze eerst het keramiek opwarmen en zal het keramiek de pan of pot opwarmen.

Voordelen en nadelen van elektrisch koken
Net als alle andere mooie dingen en prachtige technologie om ons heen, heeft elektrisch koken zijn eigen voor- en nadelen. Hier zijn er een paar:

 

Voordelen van elektrisch koken:

– Zeer efficiënt als het gaat om energie
– De meeste elektrische fornuizen zien er elegant uit
– Een afgeplat elektrisch fornuis is gemakkelijk schoon te maken
– Eenvoudig te gebruiken en te installeren
– Relatief veiliger omdat er geen vlam is

 

Nadelen van elektrisch koken:

– Duurt langer om af te koelen
– Kan traag zijn bij het koken van een gerecht
– Het werkt niet in het geval van een stroomstoring
– Afgeplatte elektrische kachels zijn gevoelig voor krassen of scheuren
– Niet alle pannen en potten zijn geschikt om te gebruiken

 

Waarom overstappen op elektrisch koken?

Omdat je de voor- en nadelen van elektrisch koken al kent, is het tijd om er wat dieper op in te gaan. Als je niet gewend bent aan een verwarmde omgeving, moet je overstappen op elektrisch koken. Terwijl je de afwas doet, zal je elektrische kookplaat niet veel warmte genereren in je keuken.

Het laat je keuken koel en schoon achter. Zodra de bovenkant is afgekoeld, kun je eenvoudig wat saus of vuil wegvegen. Doordat de bovenkant plat is, krijgt je pan of pot een stabieler oppervlak. Je hoeft je geen zorgen te maken dat het morst of naar één kant struikelt. Als je geen fan bent van het installeren van een gasfornuis, zal een elektrisch fornuis prima voor je werken. Zodra het goed is geplaatst, hoef je het alleen maar aan te sluiten en te beginnen met koken.

 

De beste elektrische kooktips

Hier zijn enkele van de beste tips om te overwegen nadat je hebt besloten om over te stappen op elektrisch koken:

– Verwarm de kachel voor om ongelijkmatig of langdurig koken te voorkomen
– Om te weten of het nog warm is, houdt je hand een paar centimeter boven de kachel
– Zorg ervoor dat je elektrische fornuis goed is uitgeschakeld

Houd deze dingen in gedachten en geniet van je elektrische kookreis!

Gratis Offerte Aanvragen

Vraag gratis en vrijblijvend een offerte aan!

Offerte

Sleep bestanden hierheen of
Max. bestandsgrootte: 4 GB.

    Call Now Button