fbpx

Stop doorgeslagen, wat nu?

Wanneer de stoppen doorslaan kan je helaas geen gebruik meer maken van elektriciteit. Hierbij kan het zo zijn dat ze allemaal doorslaan of dat het maar één doorslaat. In het hedendaagse leven gaat er eigenlijk geen dag meer voorbij waarbij er geen gebruik wordt gemaakt van elektra. Mochten de stoppen dus doorslaan dan is het wel belangrijk om dit zo snel mogelijk op te lossen zodat je weer verder kunt gaan met je dagelijkse taken. Maar wat moet je dan doen als je stoppen zijn doorgeslagen en/of als je last hebt van een stroomstoring?

Elektricien in de Buurt BLOG

stop doorgeslagen in de meterkast

Bekijk waar het probleem zich bevindt

Je kan niet actie ondernemen als je niet weet waar het probleem zich bevindt, daarom moet je beginnen met het probleem te zoeken. De zoektocht begint in de meterkast, hier kan je gelijk zien of er een stop uit ligt en waar. Als een stop is doorgeslagen dan komt dat waarschijnlijk door een apparaat wat achter de betreffende groep ligt. Dit probleem zou je in sommige gevallen zelf op kunnen lossen. Wanneer alle stoppen nog werken maar de stroom ligt er wel uit dan kan je het best een gespecialiseerde elektricien inschakelen.

 

Waarom slaan stoppen door?

Stoppen kunnen om verschillende redenen doorslaan, dit is helaas ook nooit te voorkomen. Apparaten die al wat ouder zijn of schade hebben zijn vaak de boosdoener van doorgeslagen stoppen, in dat geval zou je het zelf op kunnen lossen. Het is dan belangrijk om eerst op zoek te gaan naar het apparaat wat verouderd is of schade heeft, dit apparaat kan je dan ook vinden achter een bepaalde stop. Nadat het apparaat gevonden is kan je deze loskoppelen van het stopcontact en de stroom weer aanzetten. Het is belangrijk om dit apparaat weg te halen zodat de stroom niet weer uitvalt. Mocht de stroom weer uitvallen en de stop weer doorslaan dan zit er toch nog een ander probleem in het netwerk van elektra.

 

Wanneer kan je het best een elektricien inschakelen?

Stoppen slaan niet altijd door apparaten die kapot zijn, soms ligt het probleem dieper in de elektrische installatie, op een plek waar je zonder kennis en ervaring maar moeilijk bijkomt. Als dit het geval is of je kan zelf een stroomstoring niet oplossen dan is het beter om een gespecialiseerde elektricien in te schakelen die wel over voldoende kennis en ervaring beschikt. Het is altijd beter om een elektricien in te schakelen voor elektra werkzaamheden ook al denk je dat je dit zelf kan. Door een elektricien in te schakelen kan de veiligheid gewaarborgd blijven en worden er geen fouten gemaakt.

 

Problemen aan de stoppenkast

Overbelasting en stroomstoringen aan de stoppenkast duidt al vaak aan dat de stoppenkast aan het eind van zijn jaren komt. De meeste stoppenkasten zijn namelijk al flink verouderd omdat het voorlopers zijn van de moderne groepenkast. Bij verouderde stoppenkasten is de kwaliteit vaak zodanig afgenomen dat stroomstoringen snel ontstaan. Als je dit wilt oplossen dan is het belangrijk dat je hier een gespecialiseerde elektricien voor inschakelt.

Gratis Offerte Aanvragen

Vraag vrijblijvend een offerte aan. Liever direct een medewerker spreken? Dat kan!

Bel ons op 085 019 2210

Offerte

Sleep bestanden hierheen of
Max. bestandsgrootte: 4 GB.

    Call Now Button