fbpx
We gebruiken allemaal stroom en daar hebben we een meterkast voor nodig, maar wanneer moet deze vervangen worden. Een meterkast vervangen is nodig omdat er gevaarlijke situaties kunnen ontstaan, als deze niet meer goed is. Als je het laat vervangen dan moet dit op de juiste manier gebeuren door een ervaren elektricien. Het vervangen van een meterkast is lastig en deze klus kan je niet zomaar zelf doen. In een meterkast zitten heel veel belangrijke aansluitingen en leidingen. Als je een elektricien wilt inschakelen dan moet je erop letten dat het een gekwalificeerde elektricien is. 

Wanneer je verouderde meterkast vervangen

Als je een verouderd model hebt, dan is het belangrijk dat je die vervangt. Deze meestal in oude huizen. Oudere modellen zijn veel minder veilig dan verouderde versies. Oudere zijn minder veilig omdat ze meestal geen aardlek hebben en niet voldoen aan de nieuwe veiligheidseisen. Als er geen aardlekschakelaar zit, dan kan de overtollige stroom die er binnen komt niet naar de grond kan worden geleid. Veel oude huizen hebben nog de zogenaamde stoppenkast. In principe biedt de oude stoppenkast genoeg bescherming. Maar het wordt toch aangeraden om de oude stoppenkast te vervangen voor een nieuwe meterkast met installatie automaten. Nieuwe modellen zijn veel veiliger.

Meterkast uitbreiden

Soms is het nodig om je meterkast uit te bereiden. Dit is het geval wanneer je meer elektrisch apparatuur in je huis krijgt. Het is dan niet nodig om te vervangen maar je kunt gewoon uitbreiden. In veel gevallen is dit een goede optie. Hierdoor bespaar je immers veel geld. Als je te veel elektrische apparaten die je tegelijkertijd gebruikt en je hebt niet genoeg groepen, dan zullen de zekeringen springen of uitslaan als je meer dan 16 ampère gebruikt. Daarom wordt het sterk aangeraden om uit te laten uitbreiden als je veel nieuwe elektrische apparaten erbij hebt.

Kies voor een ervaren elektromonteur

Wanneer je er voor kiest om iets aan je elektra aan te passen, is het altijd slim om te kiezen voor een ervaren elektromonteur. Het is namelijk ontzettend belangrijk om op de juiste manier te werk te gaan. Wanneer dit niet gebeurt kunnen gevaarlijke situaties zich voordoen. Gelukkig hebben wij jarenlange ervaring met allerlei soorten werkzaamheden. Daarnaast kunnen wij u gratis adviseren over de mogelijkheden, hierdoor weet u precies waar u aan toe bent. Dus wilt u uw meterkast vervangen? Kies dan voor een van de specialisten van Elektricien in de Buurt.

Call Now Button