fbpx

Wat is een kookgroep?

Elektra begrippen

Wat is een kookgroep

Steeds meer mensen koken tegenwoordig met elektrische kookplaten en daar komt veel meer kijken dan je denkt. Zo heb je naast je elektrische kookplaat ook speciale aansluitingen en moeten er veel aanpassingen gedaan worden in de groepenkast, zoals een kookgroep. Veel mensen raken al snel de weg kwijt met wat hier allemaal bij komt kijken en daarom worden hier een aantal belangrijke zaken duidelijk, zoals een kookgroep. Koken op inductie wordt hierdoor erg eenvoudig. 

 

Wat is een kookgroep?

Een kookgroep vind je terug in de groepenkast, hierdoor is het mogelijk om zonder problemen elektrische kookplaten aan te sluiten in de keuken. Een kookgroep zijn eigenlijk twee aparte groepen die samen zijn gevoegd tot één groep. Hierachter kan je ook een aardlekschakelaar vinden die het netwerk en de groep beschermt tegen kortsluitingen. Omdat er in de gehele keuken veel elektrische apparaten te vinden zijn is het belangrijk om over extra groepen te beschikken zodat je overbelasting kan voorkomen.

 

Hoe belangrijk is een kookgroep?

Over een kookgroep beschikken is erg belangrijk als je overbelasting en stroomstoringen wilt voorkomen. Ook als je wilt dat al je apparaten goed kunnen functioneren is het belangrijk om een kookgroep en bijbehorende aan te sluiten. Denk bijvoorbeeld aan een perilex aansluiting, deze kan ook niet ontbreken als je wilt dat je kookplaat aangesloten kan worden.

Direct een elektricien nodig?

Wij helpen u met alle elektra werkzaamheden

95% Direct opgelost

Dag en nacht bereikbaar

Meterkast vervangen

Storingsdienst

Gratis Offerte Aanvragen

Vraag gratis en vrijblijvend een offerte aan!

Liever direct een medewerker spreken?

Offerte

Sleep bestanden hierheen of
Max. bestandsgrootte: 4 GB.
    Call Now Button