fbpx

Wat is Stroomstoring?

Elektra begrippen

wat is Stroomstoring

Wanneer je elektrische apparaten niet meer werken is dat heel vervelend. Wat de oorzaak precies is en hoe het is ontstaan blijft vaak een raadsel, maar één ding is zeker. Een stroomstoring komt op onhandige tijdstippen en is erg vervelend. Het is ook belangrijk dat een stroomstoring snel en goed opgelost wordt om andere stroomstoringen en verdere problemen te voorkomen. Benieuwd waarom dat zo is? Lees snel verder.

 

Hoe ontstaat een stroomstoring?

Stroomstoringen hebben vele manieren waarop ze kunnen ontstaan. Een veel voorkomende reden is bijvoorbeeld door overbelasting. Overbelasting treedt op als er teveel elektrische apparaten zijn aangesloten achter een groep. Deze groep probeert dan zoveel mogelijk stroom te leveren aan alle apparaten maar helaas is dit teveel. Storingen kunnen ook ontstaan door ouderdom, schade en slijtage. Ouderdom spreekt voor zich, elektra wordt vaak niet tijdig vervangen en na jaren werkt dit niet meer goed. Bij verouderd elektra is de kracht zodanig afgenomen dat hij niet meer alle spanning aankan, hieruit kan dus ook overbelasting ontstaan. Ook slijtage en schade spreken voor zich, dit ontstaat voornamelijk als er werkzaamheden op de verkeerde manier zijn verricht of als er regelmatig vocht bij elektra komt. Vaak zijn deze oorzaken afkomstig vanuit de groepenkast, dit is een belangrijk en kwetsbaar onderdeel van elektra.

 

Hoe belangrijk is het om een stroomstoring te voorkomen?

Stroomstoringen zijn niet alleen vervelend, ze kunnen ook erg gevaarlijk zijn. Als er vaak stroomstoringen optreden en de problemen alleen maar erger worden, zou er een keer brand kunnen ontstaan. Mocht er ooit een stroomstoring optreden dan is het dus belangrijk om een elektricien in te schakelen die snel het probleem kan vinden en op de juiste manier oplossen. Natuurlijk zijn storingen ook vervelend en helemaal wanneer er een storing optreedt op het verkeerde moment. Voorkom dus je storingen door tijdig je elektra te vervangen.

 

Hoe los je een stroomstoring op?

Een stroomstoring oplossen kan op verschillende manieren. Wanneer een stroomstoring is ontstaan door ouderdom of overbelasting dan moet vaak de hele groepenkast vervangen worden. De groepenkast is een belangrijk onderdeel van het elektra netwerk en bij ouderdom zullen hier de meeste problemen voorkomen. Ook bij overbelasting zal er als eerst worden gekeken naar de groepenkast en alle groepen. Vaak moet de groepenkast dus vervangen worden maar in enkele gevallen kan bij overbelasting ook een extra groep aangelegd worden. Een stroomstoring is ook op te lossen door kapotte apparaten te vervangen of oude elektra kabels te renoveren.

Direct een elektricien nodig?

Wij helpen u met alle elektra werkzaamheden

95% Direct opgelost

Dag en nacht bereikbaar

Meterkast vervangen

Storingsdienst

Gratis Offerte Aanvragen

Vraag gratis en vrijblijvend een offerte aan!

Liever direct een medewerker spreken?

Offerte

Sleep bestanden hierheen of
Max. bestandsgrootte: 4 GB.
    Call Now Button