fbpx

Wat is Buitenstopcontact?

Elektra begrippen

wat is Buitenstopcontact

Een stopcontact aanleggen in een woning is vrij makkelijk en kan vaak gedaan worden zonder veel moeite. Daardoor denken veel mensen dat een buitenstopcontact installeren net zo makkelijk is. Helaas is dit niet het geval. Een buitenstopcontact installeren is een stuk lastiger omdat je met verschillende omstandigheden en regels te maken hebt. Gelukkig kun je hier alles vinden wat te maken heeft met een buitenstopcontact.

 

Wat is een buitenstopcontact?

Iedereen kent een normaal stopcontact, dit gebruik je natuurlijk om het koffiezetapparaat te gebruiken of om je telefoon op te laden, ook een perilex stopcontact kennen veel mensen. Daarnaast is er ook een buitenstopcontact, de naam zegt het al, het is een stopcontact die buiten geplaatst is. Veel mensen beschikken over een buitenstopcontact maar een aantal ook niet. Een buitenstopcontact kom je vaak tegen bij de schuur of bij de achterdeur, maar hoe komt hij aan stroom? Als je een buitenstopcontact werkend wilt krijgen dan zal er een kabel van de meterkast naar de tuin aangelegd moeten worden, hier zal ook een aftakdoos geplaatst moeten worden.

 

Waar moet op gelet worden bij het installeren van een buitenstopcontact?

Wanneer je een buitenstopcontact wilt installeren moet je met meerdere zaken rekening houden. Denk bijvoorbeeld aan het stopcontact zelf, deze wordt blootgesteld aan meerdere weersomstandigheden. Vooral regen is een boosdoener, als er namelijk vocht in een stopcontact komt dan kan er kortsluiting ontstaan. Het is daarom belangrijk om gebruik te maken van een waterdicht stopcontact. De naam zegt het al, maar hier kan dus geen water in komen en zo voorkom je een kortsluiting. Bij het installeren van een buitenstopcontact kan je er ook voor kiezen om de kabels boven de grond aan te leggen of onder de grond. Veel mensen kiezen hier om de kabels onder de grond aan te leggen omdat dit een stuk mooier is. Het is dan belangrijk om rekening te houden met de diepte. Deze kabels moet je minimaal 60 centimeter onder de grond leggen om schade en kortsluitingen te voorkomen.

Direct een elektricien nodig?

Wij helpen u met alle elektra werkzaamheden

95% Direct opgelost

Dag en nacht bereikbaar

Meterkast vervangen

Storingsdienst

Gratis Offerte Aanvragen

Vraag gratis en vrijblijvend een offerte aan!

Liever direct een medewerker spreken?

Offerte

Sleep bestanden hierheen of
Max. bestandsgrootte: 4 GB.
    Call Now Button